Akter

Dodik: Tadić najbolji izbor za premijera

Tanjug | četvrtak, 14.06.2012. | 15:11

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi za Srbiju u ovom momentu bilo najbolje da njenu vladu predvodi Boris Tadić

 

"Najvažnije je u ovom trenutku da Srbija dođe do brzog formiranja vlade i da ta vlada odražava političku i svaku drugu snagu koja bi trebalo da Srbiju dovede do odgovora na pitanja koja su od ključne važnosti u ovom trenutku", rekao je Dodik Tanjugu.

On je ponovio uverenje da je Tadić najbolja ličnost za premijera. "On bi, sa stanovišta iskustva koje je stekao u teškim političkim trenucima po Srbiju, i odgovora koje je dao, sa iskustvom koje nosi u odnosu sa međunarodnom zajednicom, koja je imala krajnje negativistički stav prema mnogim pitanjima važnim za Srbiju, bio najbolji odgovor na mestu premijera", pojasnio je Dodik.

Prema njegovim rečima, najbolje što bi Srbiji moglo u ovom trenutku da se desi jeste da vladu predvodi i formira Tadić i da sa svim drugim partnerima, iz vlasti i opozicije, objedini sve u odgovorima na važna nacionalna pitanja i izazove, kao što je Kosovo i pitanje ekonomskog razvoja u budućnosti.

Ovo vreme traži okupljanja oko snažnih ličnosti, smatra predsednik RS i dodaje da je, nesumnjivo, Tadić jedan od njih.
Dodik je kao ključno pitanje naveo odgovore koje će Vlada Srbije u budućnosti koncipirati na važne izazove u budućnosti.
"Za nas je ključno pitanje Republike Srpske, da Srbija ojača svoj regionalni položaj, a svesni smo činjenice da jaka Srbija predstavlja dodatnu garanciju Republici Srpskoj, ne samo na političke izazove, nego i za ekonomska pitanja. Uveren sam da bi vlada koju bi predvodio Tadić dala najbolje i najkoncentrisanije odgovore na ta pitanja", rekao je Dodik.

Predsednik RS je dodao da je eventualno učešće SNS u vladi stvar dogovora političkih partnera u Srbiji.
"Svakako, jaka vlada podrazumeva političku koncentraciju oko nje. Svaka takva vrsta izbora, za koju se dogovore politički akteri u Srbiji, za mene je prihvatljiva", zaključio je Dodik.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo