Akter

Mihajlović: Rebalans i promena PDV-a

FoNet | nedelja, 09.09.2012. | 16:39

Zorana Mihajlović je najavila da će Vlada Srbije usvojiti rebalans budžeta i dodatni paket mera koji će podrazumevati promene u sistemu poreza na dodatu vrednost

 

Mihajlovićeva na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke nije precizirala da li će PDV biti povećan za dva odsto, kako se spekuliše, već je uputila medije na Ministarstvo finansija koje priprema predloge.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Vlajko Senić samo je potvrdio da će Vlada Srbije sutra razmatrati predlog rebalansa budžeta Srbije za ovu godinu. "Sutra će biti sednica vlade na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta i doneta konačna odluka o svim antikriznim merama, uključujući i PDV", rekao je Senić gostujući na TV B92.

Zorana Mihajlović je dodala da se odluke u Vladi Srbije donose jednoglasno, uz konsultacije, navodeći da će SNS glasati za mere koje predloži Ministarstvo finansija.

Mihajlovićeva je rekla da je Vlada Srbije spremna da razgovara sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o svemu, ali da težište razgovora treba da bude na merama koje Vlada Srbije treba da sprovede, a ne promene Zakona o Narodnoj banci Srbije.

Ona je ponovila da Vlada priprema program fiskalne konsolidacije, ali i druge mere poput ukidanja različitih agencija, fondova, zavoda, taksi.

Prema rečima Mihajlovićeve, planira se da se intervencijama na rashodnoj i prihodnoj strani u sledećoj godini uštedi milijardu evra.

Govoreći o svom resoru, Mihajlovićeva je rekla da će Ministarstvo energetike i životne sredine izaći do kraja septembra sa planom prioritetnih investicija u energetiku i životnu sredinu.

 

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo