Akter

Ruske investicije poželjne u Srbiji

Tanjug | sreda, 25.04.2012. | 14:06

Ruske investicije više su nego dobrodošle u Srbiju, jer su ruske kompanije koje već posluju na ovom tržištu dokazale da su u menadžerskom i tehnološkom smislu na najvišem svetskom nivou, poručio je danas predsednički kandidat Boris Tadić

"Nastavljamo saradnju sa našim ruskim prijateljima, i sa predsednikom Putinom i sa predsednikom Vlade Medvedevom. Sve što smo zacrtali ostvarujemo i verujem da ćemo u najskorije vreme prisustvovati i izgradnji gasovoda Južni tok", rekao je Tadić novinarima posle otvaranja novog postrojenja za preradu sumporne kiseline u Rafineriji u Pančevu.

U ovom treutku se, kako je rekao, razgovara sa ruskim kompanijama povodom potencijalnih investicija u više privrednih oblasti, kao što su industrija čelika i hemijska industrija.

"Ja se nadam svakoj ruskoj investiciji, jer Gasprom njeft pokazuje da je kvalitet operacija upravljanja ovako velikim kompanijamana, kakva je NIS, na najvišem mogućem nivou i zato što ruske kompanije pokazuju najviši svetski kvalitet u značajnim oblastima privređivanja, kao što su prerada nafte, energetika, prizvodnja azotnih đubriva i proizvodnja čelika", kazao je Tadić.

Odgovarajući na pitanja o razlozima za kašnjenje u realizaciji kredita koji je Rusija odobrila Srbiji, Tadić je objasnio da znatan deo iznosa tog kredita treba da bude opredeljen za modernizaciju železnice, i da se u ovom trenutku radi na projektnoj dokumentaciji za neke izazovne deonice na železničkom Koridoru 10.

Tadić je rekao da upravo Pančevo ima ogroman strateški značaj za Srbiju i potencijal za privlačenje stranih investicija.

"Veoma sam otimističan kada je u pitanju Pančevo. Uloga lokalne vlasti je da kreira industrijske zone, uloga države je da stvori zakonski ambijent za investicije i da ide u pravcu evrointegracija, a uloga radnika je da ispune svoj deo obaveza kvalitetom rada", rekao je Tadić.

Mirovna politika koju je Srbija kreirala poslednjih godina, kako je zaključio, stvara dobar ambijent za investicije i Srbija narednih godina može biti rekorder u privlačenju investicija.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo