Akter

Rešenje problema isplate penzija sa KiM

Tanjug | utorak, 12.02.2013. | 18:44

Vlada Srbije usvojila je danas Akcioni plan za prevazilaženje problema isplate penzija ostvarenih na području Kosova i Metohije

Planom se uređuje način i postupak za utvrđivanje ispunjenosti uslova za korišćenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja korisnika sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, saopšteno je posle sednice vlade.

To se odnosi na one "kojima je to pravo utvrđeno i kojima je isplata obustavljena, kao i ispunjenost uslova za isplatu dospelih neisplaćenih penzija, kao i način i dinamiku isplate", saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima. U narednih 10 dana biće objavljeno obaveštenje korisnicima penzija o neophodnoj dokumentaciji koja će biti razmatrana u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije, navodi se u saopštenju.

Vlada je usvojila i nekoliko zakonskih predloga, među kojima je i Zakon o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o isporukama prirodnog gasa iz Ruske Federacije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, usvojen je Predlog zakona o posebnim merama za sprečavanje vršenja krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnim licima, kao i predlozi zakona o izmenama Zakona o javnom beležništvu, o izmenama i dopunama Zakona o inovacionoj delatnosti.

Uvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o zaštiti dece i saradnji u oblasti međunarodnog usvojenja, navadeno je u saopštenju.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo