Akter

Građanima 248 dinara od Telekoma 27. februara

Tanjug | utorak, 21.01.2014. | 16:19

Telekom Srbija bi, prema odluci Skupštine i Izvršnog odbora, građanima trebao da isplati dividendu u bruto iznosu od 9,46 dinara po akciji 27. februara

Približna neto vrednost koju će po osnovu dividende dobiti svaki akcionar Telekoma Srbija je oko osam dinara po akciji koju poseduje, a tačne neto iznose, po okončanju propisane procedure koja prethodi isplati, utvrdiće Izvršni odbor.

Skupština Telekoma Srbija na sednici održanoj 18. decembra donela je odluku o isplati dividende akcionarima ovog preduzeća u iznosu od 7,57 milijardi dinara, odnosno u bruto iznosu od 9,46 dinara po akciji.

Shodno odluci, koju je u međuvremenu doneo Izvršni odbor, isplata dividende akcionarima kojima se isplata vrši preko Centralnog registra hartija od vrednosti, biće izvršena 27. februara 2014. godine, po okončanju sprovođenja neophodnih pripremnih aktivnosti.

Ukupni bruto iznos dividende za akcionare kojima se isplata vrši preko Centralnog registra hartija od vrednosti je 2,07 milijardi dinara.

Građanima će dividenda biti isplaćena na namenski vlasnički i novčani račun za trgovanje akcijama, a akcionari koji do 8. decembra 2013. nisu otvorili namenski račun sredstva mogu podići lično na šalterima pošta ili ekspozitura Banke Poštanska štedionica.

Akcionarima Telekoma koji su akcije dobili kao zaposleni ili bivši zaposleni, isplata dividende će biti izvršena na namenski račun, ili u suprotnom - ako nemaju namenski račun - na šalterima ekspozitura Vojvođanske banke korporativnog agenta Telekoma.

U pitanju je privremena dividenda (međudividenda) čija se isplata, shodno Zakonu o privrednim društvima, može izvršiti na osnovu odluka nadležnih korporativnih organa u bilo koje vreme između redovnih sednica Skupštine, ukoliko su za takvu isplatu ispunjeni Zakonom propisani uslovi.

Akcije su građanima podeljene u maju 2012. godine i svi koji su ostvarili to pravo, njih oko 4,8 miliona, već imaju po 31 akciju Telekoma Srbija.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo