Akter

Ministarstvo zdravlja odobrilo 553 specijalizacije

Tanjug | petak, 12.10.2012. | 15:53

Ministarstvo zdravlja odobrilo je 553 specijalizacije u zdravstvenim ustanovama, kako bi redovne i specijalizacije užih naučnih oblasti otpočele u regularnom roku

 

Kako se navodi u saopštenju, službe Ministarstva zdravlja, poštujući zakonom predviđene kriterijume, pripremile su, a ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović odobrila je ukupno 553 specijalizacije u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže i privatnim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Od toga je odobreno 365 specijalizacija doktora medicine, 13 doktora stomatologije, 15 farmaceuta, dva zdravstvena saradnika i 158 užih specijalizacija.

U saopštenju se napominje da su, u okviru medicinskih disciplina, u kojima do sada nije bilo dovoljno lekara i gde se procenjuje da neotpočinjanje specijalističkih studija može imati posledice na kadrovski minimum u budućnosti, odobrene specijalizacije za 28 radiologa, 32 anesteziologa, četiri patologa i šest kliničkih biohemičara.

Stranim državljanima, dodaje se, odobreno je 86 specijalizacija (47 doktora medicine, šest doktora stomatologije, jedan farmaceut, dva zdravstvena saradnika i 30 užih specijalnosti).

Od tog broja 57 specijalizacija je odobreno državljanima Republike Srpske, 26 državljanima Crne Gore, a po jedna specijalizacija državljanima Makedonije, Grčke i Libije.


 

 

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo