Tužna Morava - moguća Srbija

FoNet | utorak, 24.04.2012. | 13:59

Ideja kordinatorke projekta, "Tužna Morava-moguća Srbija", Jelene Višić, jeste da Evropski pokret u Srbiji u preko 20 gradova razgovara sa predstavnicima institucija o ekologiji

Na tribini u Vranju prikazan je dokumentarni film "Tužna Morava", a posle filma su govorili Srboljub Pešić, autor filma, Srđan Vasiljević, pomoćnik gradonacelnika grada Vranja, Nela Cvetković, gradska većnica za pitanja očuvanja životne sredine i Jovan Kocevski, ispred Izviđača Vranja. 

Partner u Vranju je NVO Generator, rekla je Višić i dodala da je tema tribine u ovom gradu bila šta lokalna vlast može da učini na zaštiti i očuva životnu sredinu i šta građani mogu da očekuju posle izbora 6. maja.

Višić je najavila da će omladina Generatora u četvrtak deliti propagandni materijal i sa građanima Vranja razgovarati o zaštiti životne sredine.

U okviru ovog projekta održavaju se i tribune u 20 gradova u Srbiji, a funkcioniše i portal mogućasrbija.rs.

Projekat Moguća Srbija podrazumeva set aktivnosti sa osnovnim ciljem da edukuje, motiviše i uključi građane I stručnjake u proces predlaganja mogućih i održivih rešenja za razvoj Srbije na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou u skladu sa procesom evropskih integracija.

Projekat se fokusira na ekonomsku, socijalnu i spoljnu politiku, međunarodne odnose, obrazovanje, životnu sredinu, energetiku, ruralni i urbani razvoj i dobru upravu i borbu protiv korupcije.