Akter

Nemačka postavila uslove za "patriot"

Tanjug | utorak, 11.12.2012. | 13:28

Nemačka postavlja uslove za slanje ''patriot'' raketnih sistema Turskoj i zahteva da oni moraju biti postavljeni najmanje 10 kilometara od granice sa Sirijom

Nemačka ukazuje na čisto defanzivni karakter ''patriot'' raketa i zato nemački vojnici i naoružanje neće biti stacionirani u neposrednoj blizini granice, prenosi nemačka štampa i piše da mesta stacioniranja nisu još određena.

Vlada Nemačke je prošle sedmice donela odluku o slanju ''patriot'' raketa Turskoj, a nemački Bundestag, koji daje poslednju reč, trebalo bi o tome da odlučuje ove sedmice.

U pratnji ''patriota'' treba da bude poslato i oko 400 vojnika Bundesvera, a mandat za njihovu misiju je ograničen do 31. januara 2014. godine, pišu nemački mediji.
Mediji naglašavaju da će premeštanje ''patriota'' biti u tesnoj kooperaciji sa Holandijom i Amerikom, koje takođe poseduju te raketne sisteme.

Ovom odlukom o slanju ''patriota'' nemačka vlada je reagovala na molbu Turske za pomoć, a sudeći prema političkom raspoloženju u Nemačkoj, odluka Bundestaga o angažmanu na tursko-sirijskog granici biće pozitivna.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo