Akter

Dodik: Tužilaštvo RS u krizi

Tanjug | subota, 23.02.2013. | 14:58

Predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da je tužilaštvo u krizi, uprkos političkoj podršci i volji u borbi protiv kriminala i korupcije koja je u Srpskoj javno i u više navrata iskazana

Komentarišići jučerašnji sporazum o priznanju krivice, koje je banjalučko Okružno tužilaštvo zaključilo sa optuženima uhapšenim u akciji "Knez dva", Dodik je agenciji Srna rekao da je to je samo još jedan od mnogobrojnih problematičnih primera koji pokazuje da tužilaštvo ne drži mnogo do pravnih standarda.

"Tužilaštvo, a time i glavni republički tužilac Mahmut Švrka i u ovom slučaju su zloupotrebilii očekivanja javnosti da se svi kriminalci moraju adekvatno kazniti, pogotovu ako su još i priznali krivicu", jasan je predsednik Srspke.

Dodik je naglasio da ova "sramna nagodba" zelenaša sa tužilaštvom samo potvrđuje da se tužilaštvo, očigledno, ne želi da suprostavi kriminalu, jer bi, u suprotnom, "kazna u ovom slučaju trebalo da bude znatno veća".

Istakao je da je glavni tužilac, koji se žali da nema političke volje i podrške za borbu protiv kriminala i korupcije, dužan da objasni javnosti šta je podrazumevao pod tim.

"Ako to znači da ćutimo na ovakve odluke, onda za to nema podršku kod nas. Potpunu podršku će dobiti kada tužilaštvo počne da radi kako treba, kada u potpunosti budu uvažavalo pravo i zakone, te maksimalizuju kaznenu politiku. Naša podrška nikada nije bila sporna, ali za ovakvo ponašanje nema podrške...", poručio je Dodik.

Okružno tužilaštvo Banjaluka zaključilo je juče sporazum o priznanju krivice za krivična dela zelenaštvo, iznuda, pranje novca i prevara sa optuženima Branislavom Smiljanićem, Sandrom Kaurinom, Slavkom Todorovićem i Dragom Đenićem iz Banjaluke.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo