Akter

Tužilaštvo protiv ukidanja pritvora Miškoviću

Tanjug | petak, 26.04.2013. | 13:58

Tužilaštvo za organizovani kriminal izrazilo je neslaganje sa predlogom odbrane vlasnika "Delta holdinga"Miroslava Miškovića i "Nibens korporacije" Mila Đuraškovića da im se pritvor zameni blažom merom, odnosno ukine

Tanjugu je u tom tužilaštvu rečeno da su "odbijene sve inicijative u tom pravcu". 

Mišković i Đurašković su u pritvoru zbog opasnosti od bekstva, pošto je osnov za pritvor "uznemirenje javnosti" prestao da važi 15. aprila, posle stupanja na snagu novih odredbi Krivičnog zakona.

Miškovićeva odbrana je predložila sudiji za prethodni postupak da mu se ukine pritvor uz polaganje jemstva u iznosu koji odredi sud, ili da se zameni kućnim pritvorom.

Đuraškovićeva odbrana je takođe predložila ukidanje pritvora ili zamenu za kućni pritvor, ali bez jemstva, rekao je danas Tanjugu njegov branilac Zoran Ateljević.

Pošto se tužilaštvo nije složilo ni sa jednim predlogom odbrane, sada čekamo odluku sudije za prethodni postupak, rekao je Ateljević. On je podsetio da je Miškoviću i Đuraškoviću pritvor produžen do 9. juna kada mora da se podigne optužnica ili da oni budu pušteni iz pritvora po sili zakona.

Ateljević je ukazao da je danom stupanja na snagu nove zakonske odredbe, prestao zakonski razlog za pritvor po tački četiri - uznemirenje javnosti.

"Da bi neko mogao da bude pritvoren po toj tački, mora biti zaprećena kazna veća od 10 godina. U ovom slučaju, taj osnov je otpao po samom zakonu a sud je samo doneo deklarativno rešenje o tome", precizirao je advokat.

Marko Mišković, sin vlasnika Delta holdinga pušten je iz Okružnog zatvora u Beogradu 3. aprila i prebačen u svoj stan, gde mu je postavljena elektronska narukvica.

Odlukom Specijalnog suda Miškoviću je ukinut pritvor i zamenjen kućnim pritvorom, odnosno merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Miškovići, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su putarska preduzeća malverzacijama oštetili za 30 miliona dinara.

 

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo