Akter

Policija pretresla Zukorlićevu kuću

Miša Laketić | četvrtak, 31.05.2012. | 11:33

Pripadnici Žandarmerije pretresli su prizemlje kuće Muamera Zukorlića u Novom Pazaru, odnosno prostor u kome se nalazi knjigovodstvena firma njegove žene

U MUP kažu da je Žandarmerija ušla u firmu muftijine supruge u potrazi za dokumentacijom firme Zukorlićevog rođaka N.S. koji je jutros priveden sa joše dvadesetak osoba zbog, kako se sumnjiči, umešanosti u finansijske malverzacije kojima je naneta šteta budžetu države.

U policiji kazu da novopazarska uprava nije učestvovala niti je bila obaveštena o tom događaju i da su građani Novog Pazara zatečeni jutrošnjom akcijom pripadnika Žandarmerije.

Zukorlić je na konferenciji za novinare najoštrije osudio, kako je rekao, nasilničko ponašanje pripadnika specijalnih snaga policije koji od jutarnjih sati vrše upad u kuće građana.

On je rekao i da ga je ovaj incident sprečio da danas prisustvuje svečanom polaganju zakletve Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, na koji je bio pozvan.

"Nema sumnje da je u pitanju još jedan akt nasilja sa ciljem gaženja dostojanstva pripadnika bošnjačkog naroda. Upad u spavaće sobe muslimana i muslimanki je najgrublji oblik gaženja dostojanstva i elementarnog prava čoveka", rekao muftija zatraživši od ministra i direktora policije kao i nadležnih tužilačkih i pravosudnih organa da se vinovnici ovog događaja hitno privedu pravdi.

Zukorlić je posebno osudio "upad silom" u lekarsku ordinaciju doktora Adnana Čauševića, koji je predsedik Izvrsnog odbora Gradskog odbora Bošnjačke demokratske zajednice, oceviši to kao "akt političkog nasilja sa jasnom političkom porukom".
Muftija je za ove incidente optužio lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića istakavši da će Bošnjacima u Sandžaku i Novom Pazaru biti tako sve dok, kako je rekao, Ljajić raspolaže "jedinicama države" kako bi progonio one koje nije mogao okupiti u svoju "političko kriminalnu organizaciju".

"Upozoravam najviše rukovodioce policije da moraju preduzeti hitno sve potrebne mere da se ovakvo ponašenje specijalnih jedinica više nikada ne ponovi jer je to poigravanje štabilnošću ovoga prostora,j jer je to ponašanje koje podseća na Miloševićeve jedinice iz 90. godina", poručio je Zukorlić.

On je napomenuo da nikakvi prekršaji carinski i finansijski ne smeju i ne mogu biti izgovor za nepoštovanje elementarnog dostojanstva i i brutalno gaženje i ugrožavanje slobode građana dok se nalaze u svojim kućama, kao i pravo deteta na miran san. "Ako se ovako nastavi ovom narodu ne preostaje ništa drugo nego da se samoorganizuje u odbrani svoje časti, dostojanstva, kuće i elementarne ljudske slobode", kazao je Zukorlić.

Muftija je negirao da su pripadnici specijalnih jedinica upali u njegovu kuću, ali je kazao da su oni "demonstrirali silu" ispred njegove kuće, kao i da su bili u potrazi za dokumentacijom koja se nalazila u knjigovodstvenoj firmi koja je u prizemlju njegove kuće. Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je Tanjugu da su rano jutros u više gradova u Srbiji uhapšenje 22 osobe zbog utaje poreza i finansijskih malverzacija, kao i da se ta akcija nastavlja.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo