Akter

Piramidalnom prevarom do skoro 30 miliona

FoNet | utorak, 19.06.2012. | 18:48

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili 24 biznismena širom Srbije zbog sumnje da su izvršili piramidalnu prevaru tešku čak 27 miliona evra

 

Uhapšeno je 24 direktora i biznismena na području Beograda, Vranja, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Kraljeva i Užica, zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja, poreskom utajom i pranjem novca pribavili oko 27 miliona evra i oštetili budžet Srbije za pet miliona evra.

Uhapšeni su Zoran M. (54) iz Beograda, direktor "Mega Haus", Dejan P. (42) iz Beograda, vlasnik privrednog društva "De Luka", Zoran A. (49) iz Beograda, direktor "Magna karta" iz Beograda, Zoran T. (54) iz Valjeva, direktor "Eurointegral, Vladimir D. (33) iz Beograda, direktor "New World progres EU", Stevan J. (46) iz Valjeva, direktor "Stevyork".

Slobode su lišeni i Žejko Ž. (39) iz Kragujevca, direktor "Biznis team", Miladin D. (57) iz Beograda, osnivač "Biznis tim", Jadranka D.V. (54) iz Šapca, zastupnik privrednog društva "Megabook", Dejan V. (36) iz Šapca, predsednik udruženja "Gem collection club", Mikica D. (53) iz Vrnjačke Banje, direktor "Megabook", Radojko N. (59) iz Loznice, direktor "Milenijum print", Aleksandar G. (51), direktor "Megabook" od 2007. godine, Spomenka R. (43) iz Valjeva, direktorka "World progres".

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni Lucija P. (52) iz Sremske Mitrovice, direktorka "Men World progres", Saša S. (42) iz Vranja, vlasnik agencije "Saks" iz Vranja, Suzana S. (39) iz Vranja, Dalibor S. (19) iz Vranja, vlasnik agencije "Saks 1", Goran D. (42) iz Vranja, Goran M. (39) iz Vranja, Sveta V. (55) iz Vranja, direktor "Velivgrup" iz Vranja, Vera J. (52) iz Beograda, ovlašćeni računovođa i vlasnica agencije „Brave“, Ruža Đ. (45) iz Užica, vlasnica agencije „Jana“ i Bojan V. (24) iz Šapca.

"Sumnja se da su pripadnici ove kriminalne grupe vršili registraciju privrednih subjekata, preko kojih su građane Srbije, Makedonije, BiH, Albanije, Crne Gore i Hrvatske učlanjivali u piramidalno udruženje 'Gem collection club' uz uplatu iznosa od 2.290 evra po članu za "stručno usavršavanje", navodi policija.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo