Akter

Razrešen predsednik Upravnog odbora ULUS

Beta | nedelja, 01.07.2012. | 11:56

Predsednik Upravnog odbora Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) Vukašin Milović razrešen je te dužnosti zbog kršenja statuta ULUS-a i oglušavanja o brojne probleme i primedbe koje su mnogi umetnici imali za vreme njegovog mandata, izjavila je u danas Mirjana Denkov iz tog udruženja

Zbog kršenja Statuta i odluka Skupštine razrešeni su sa funkcija i zamenika predsednik Upravnog odbora Suzana Vučković, član Upravnog obora Vladeta Stojić kao i predsednik Nadozornog odbora DJordje Aralica i njegov zamenik Veselin Banjević.

Upravnom odboru, koji posle te odluke broji šest članova, naloženo je da razreši Biljanu Ognjenović sa mesta v.d. Sekretara ULUS-a, da se Izborna Skupstina ULUS-a održi 6. oktobra.

Pokrenuta je i inicijativa za izmenu Statuta ULUS-a i usvojen je princip da ubuduće članovi izabrani za organe i tela ULUS-a neće moći da izlažu u galerijama i na izložbama Udruženja u toku trajanja mandata - da se pristupi saradnji sa Agencijom za borbu protiv korupcije i imenovano je radno telo za ostvarivanje te saradnje.

Pošaljite komentar

Polja obeležena zvezdicom je obavezno popuniti.

Vaše ime*:

Vaš e-mail*:

Vaš komentar*:

Novi komentari

Preporučeni komentari

Nepreporučeni komentari

Akter on Facebook

Dr Goran Nikolić

Srpska ekonomija i Evropska unija

Prestanak evrointegracija bio bi težak udarac za domaću privredu

Zorana Mihajlovic

Ja verujem u Beograd

Verujem da dolazi vreme njegovog vaskrsnuća i razvoja

Dragan Đilas

Beograd može i mora još bolje

Uveren sam da građani to prepoznaju i da ćemo biti u prilici da nastavimo