5 stvari o kojima morate voditi računa kada iznajmljujete apartman u Beogradu

Kada iznajmljujete stan u Beogradu, morate voditi računa o nekoliko važnih faktora. To su uslovi iznajmljivanja, kvalitet apartmana za izdavanje, blizina centru ili reonu u kojem ćete se kretati, prevoz koji ćete koristiti, kao i specifične potrebe koje imate i zbog koji uopšte dolazite do opcije iznajmljivanja stana.

1) Uslovi iznajmljivanja

Izuzetno je važno da prilikom iznajmljivanja stana znate da ste osigurani u svakom smislu. Važno je da znate da će vaši termini biti ispoštovani, kao i da ćete zateći upravo ono što ste tražili i očekivali. Ako ste smeštaj našli preko sajta ili tražeći apartmane u Beogradu ili bilo gde stan na dan uopšte, i to onlajn, izuzetno je bitno da je vaša transakcija jasna i pouzdana, da znate tačno kakva vas procedura očekuje, kako funkcioniše primo-predaja ključeva, potpisivanje ugovora, postoji li kapara ili ne. Ako postoji mogućnost, obavezno pogledajte utiske prethodnih zakupaca, klijenata, slike i što više toga možete kako biste se uverili u verodostojnost ponude i ponuđača.

2) Apartmani u Beogradu sve moderniji

Činjenica je da je velika većina zgrada u Beogradu staro, da je infrastruktura izazovna, a moderniji stanovi češće se mogu naći na periferiji ili su neretko preskupi. Ipak, postoje opcije da se nađe odnos cene i kvaliteta, te ako znate gde da tražite, bez problema ćete naći apartman u beogradu, sa svim udobnostima koje vam trebaju kako biste iskoristili vreme na najbolji mogući način. Obavezno pogledajte broj ležaja i soba, faktore kao što su opremljenost apartmana koji iznajmljujete, kuhinje i kupatila, kako se ne biste našli u neprijatnoj situaciji da nemate recimo peškire ili fen ili pak da dolazite poslom, a nemate internet.
Budite sigurni da u stanu postoji posteljina, kao i jastuci, da je pomoćni ležaj ukoliko postoji takođe adekvatno opremljen, da imate pribor, čaše i onaj makar minimum neophodan da upotpuni vaš boravak tokom jednog ili više dana. A za sve ostalo, svakako ćete se već postarati sami. Apartmani u Beogradu su sve kvalitetniji I moderniji neki imaju i djakuzi kade.

3) Okolina apartmana koji iznajmljujete

Ako dolazite iz recimo medicinskih razloga, svakako vam nije imperativno da ste blizu centra, već lokacije zbog koje dolazite. Istražite okolinu kako biste bili sigurni da nećete gubite previše snage i energije u transportu. Ako dolazite zbog provoda pak, svakako je situacija obrnuta. Uštedećete ako ste u blizini svih urbanih i posećenih lokaliteta, te ne morate da se razmišljate kako ćete kući, niti koliko će vam naplatiti, često ne baš tako pouzdani i uniformisani taksi sistem.

4) Prevoz u Beogradu

Svi znaju da je prevoz u Beogradu izazovan u svakom smislu. Ako dolazite autobusom-čeka vas ili snalaženje taksijem gde morate da pazite gde i kako ćete isti naći, pa je najbolje da pozovete pouzdanu taksi službu kako biste izbegli neprijatnosti tipa prekomerno naplaćenog iznosa računa.
Ako dolazite kolima pak, vodite vrlo računa gde stajete. Parking servis i komunalne službe rigorozne su po pitanju nepropisnog parkiranja te morate obratiti pažnju na table, zone i brojeve za plaćanje parkiranja, mesta obeleženih za invalide, a posebno u zonama neobeleženih parking mesta, budite sigurni da tu smete da ostavite vozilo, kako vas ne bi kasnije njegovo odsustvo neprijatno iznenadilo i uništilo vaše planove. Taksi je odličan vid transporta u Beogradu, te čak i ako dolazite kolima, uzmite u obzir sve navedeno, i posebno na manjim relacijama, izbegnite potencijalne neprijatnosti. Mnoge službe nude i popuste, pa vas poseta centru može izaći i manje od parkinga samog, još ako idete tokom dana u zone vremenski ograničene, kada vozilo morate i da premeštate nakon sat, dva ili tri.

5) Specifične potrebe

Možda dolazite u Beograd zbog neke sportske manifestacije, nekim poslom, prilikom, zbog neke konferencije, dogadjaja ili u posetu nekoj dragoj osobi.
Imajte u vidu šta vam je neophodno. Ako vam je potreban prostor za vežbanje-pitajte pre nego što se odlučite za smeštaj. Ako morate da vežbate neki instrument-potražite stan u centru grada gde postoji veći broj muzičkih škola koje vm možda mogu izaći u susret. Ako tražite sportske aktivnosti, možda apartman na Dorćolu bude vaš idealni izbor, s obzirom da se u blizini nalaze sportski centri, staze za trčanje i biciklizam, teniski tereni  i mnogobrojne fitnes sale.

Koja god da je vaša motivacija za posetu ovom predivnom gradu, uložite malo vremena unapred u istraživanje, kako biste svo vreme koje zapravo provedete u njemu proveli-upravo onako kako ste planirali.

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *