Aktivno dete-srećno dete

Koliko puta čujete u parkiću:

”Nemoj da trčiš, pašćeš! Ili “Pazi da ne isprljaš haljinicu!”

kao i slične izjave majki i odraslih uopšte, koji čuvaju decu.

A mogu li deca da porastu bez krvavih kolena, izgrebanog nosa koji prate svakodnevne aktivnosti jednog mališana?

Njima nije predodređeno da sede sa nama na klupici, već da sve vreme budi aktivni, sami ili u društvu. Detinjstvo brzo prolazi, ima kada će im odeća biti čista i kada ćemo ih jedva naterati da izađu napolje. Sve ono što može da im stimuliše kretanje i aktivnost uopšte je preko potrebno za njihovo odrastanje.

Guralice za bebe stimulišu kretanje deteta

Guralice za bebe za prohodavanje su idealna aktivna igračka za svaku nešto stariju bebu. Negde oko devetog meseca beba počinje da se uspravlja pa joj ovakva vrsta stimulacije i te kako znači. Snažan oslonac, koji daje guralica za bebu pomoći će joj da načini prve korake. Pored toga što je takav tip guralice zapravo 2 u 1 igračka gura lica, dete će moći da se igra i naporno vežba. Za decu je sam proces učenja hodanja izuzetno težak te je dobro da im bude i zabavno. Ovaj tip guralice nije za vreme provedeno u prirodi. Te prve korake deca treba da savladaju kod kuće,a kada već uspešno hodaju na redu su tricikli i trotineti.

Tricikl guralica za decu

Tricikli su prevozno sredstvo koje odrasli vole. Dok beba spokojno sedi, odrasli obavljaju neke druge aktivnosti. Vremenom, kako dete raste sve više se osamostaljuje pa su tricikli za decu ono što se podrazumeva da će imati u parkiću. Dok klasične guralice nemaju pedale i zahtevaju snagu deteta da se odgurnu, tricikli omogućuju ležerniju varijantu kretanja. Svako ovo prevozno sredstvo jača kompletnu muskulaturu deteta, jer snaga je potrebna i u rukama, ali i u nogama, stomaku. Deca koja dosta vremena provode na trotinetima i guralicama imaju izražene mišiće. Još ako imaju i sportski duh, neće se odvajati od ovih njima najvažnijih prevoznih sredstava.

Nabavite trotinet za decu, mališan će vam biti zahvalan

Trotinete mogu da voze već dvogodišnjaci. Iako će nekima tek jedva viriti glavica iznad ručke, ne brinite, oni su i te kako vešti vozači. Iako nam se često čini da deca nisu oprezna,mnoga od njih zapravo i te kako paze na sebe. Ako nisu sigurna, eće ni kretati sa vožnjom. Trotineti deci daju brzinu, adrenalin koji mališani vole. Samo mogu da ga ponesu u parkić, za njih uvek ima mesta u automobile, te su omiljeni sportski rekvizit. U novije vreme i odrasli su im naklonjeni. Deca se mnogo ne umore prilikom vožnje a svaki teren je pravi, bilo da je uređena staza ili neravna zemljana površina.
Nabavite psa, kretanje će biti zagarantovano
Ako dete ima psa za kućnog ljubimca, kretanje je zagarantovano. Dosta trčanja, smeha i igre obezbediće mu višečasovne aktivnosti u toku dana. Naravno, pas je velika obaveza, pa ukoliko ne postoji želja svih ukućana za ovim ljubimcem, onda nije rešenje.
Od odraslih zavisi i organizacija dana jednog deteta. Ukoliko se insistira na aktivnom odrastanju, dete će tako i naučiti da provodi vreme na otvorenom uz mnogobrojne aktivnosti.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *