Brošure  kao jedinstveni vid reklamnog materijala

 

Brošure prestavljaju vrstu reklamnog materijala, one su predviđene za predstavljanje određeni proizvoda i usluga. Preporučljivo je da svaka brošura što vrednije definiše proizvod kako bi se stvorila povoljna slika o samoj firmi koja proizvod oglašava. 

Brošure se prave u kratim formama sa obaveznim podacima o firmi, najčešće izlaze dva do tri puta godišnje u zavisnosti od same delatnosti firme i vrste proizvoda.

Karakteristike brošura

Ono što čini sličnost brošure sa knjigama jesu povez i unutrašnja struktura. Osnovni cilj brošure je predstavljanje firme u što boljem svetlu tako da se kod klijenata stvori jasna slika o radu preduzeća. Kroz brošure se predstavljaju i svi novi usavršeni proizvodi. One se izrađuju u što efektnijim bojama jer time stvaraju dobar vizuelni identitet firme. Kroz dizajn brošure može se otkriti karakter firme kao i način njenog poslovanja. Brošure se po izgledu ne razlikuju puno od prospekata ali ono što ih čini drugačijim je struktura. U brošurama, poslodavci ističu dosta detalja, počev od osnovnih karateristika proizvoda do same upotrebe, dok su u prospektima obično kratko sažete osobine proizvoda bez šire namene. 

Dizajn brošura poverite štampariji Beograd

Količina brošura diktira u kom će se obliku štampati brošure. Postoje one digitalnog karaktera i ofset štampa. Digitalna štampa je pogodnija za manje količine dok se kod ofset štampe obično isporuka vrši na kućnu adresu klijenta. Upravo zbog navedene mogućnosti, štamparija Beograd je izgradila dobro iskustvo u svom poslu, posvećenost i usavršavanje. 

Štamparija Beograd pruža mogućnost odabira raznih formata brošura, dok je on line mogući odabir unutrašnjeg sprektra boja. Kvalitetnom štampom privući će se pažnja čitaoca jer brošure izrađene u štampariji Zemunplast Beograd zaista predstavljaju dobar marketing. Ono što dodatno olakšava posao ove štamparije jeste mogućnost slanja promo materijala elektronski. Korišćenje savremene opreme, profesionalan pristup i dobra organizacija su svakako ono što štampariju Beograd izdvaja od drugih. 

Sve što bi trebalo da znate o o štampi kao promotivnom materijalu

Brošure se najčešće koriste u reklamne svrhe i kao sredstvo za povećanje prodaje. Da bi klijenti pogledali brošure one u sebi moraju imati dosta zanimljivog materijala, dok njihova jedinstvenost i dizajn treba da nas zainteresuje. Ono što je bitno razgraničiti je ciljna grupa kao i mesto gde bi brošre mogle biti izložene ili evntualno podeljenje. Plastifikacija proizvoda i zaobljeni vrhovi stranica će istaći samu brošuru. Poželjno je konstantno praćenje brendova na sajmovima jer su na njima upravo ciljne grupe kojima se proizvodi iz brošura predstavljaju. Najčešći broj stanica koje čine brošuru je od 5 do 50. Izrađuju se manji formati ako želimo da je klijent spakuje i ponese. Veći formati su pogodniji za one proizvode kod kojih se ne može izbeći navođenje svih dobrih performansi. 

Klavitetna slika i dobar odabir teksta izdvajaju brošure od ostalih promo materijala u štampi. Ako firme poseduju više vrsta materijala za prodaju, one mogu za svaki materijal u odnosu na potrebu tržišta praviti brošure. Ilustracije i grafici ništa manju vrednost nemaju u odnosu na dobre fotografije. Veliku popularnost izrada brošura našla je u uslužnim delatnostima jer se time promovišu određene turističke destinacije.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *