Da li je sušač za ruke higijenski izbor i ušteda?

Uređenje toaleta u okviru bilo kog prostora pre ili kasnije će dovesti do pitanja kakav susac za ruke treba da bude postavljen. Ne treba posebno napominjati činjenicu da kuhinjske krpe ili peškiri, pogotovo kada su mokri, predstavljaju pravi izvor bakterija, te da ih treba redovno menjati kako bi se vodilo računa o higijeni.

susac-za-ruke

Ako Vam je to dosadilo, a pogotovo ako treba da uredite toalet u svom poslovnom prostoru, evo i zašto bi Vaš izbor trebalo da postanu sušači za ruke u raznim svojim vidovima.

Papirni sušači za ruke – namena i ušteda

Većina ljudi se u poslednje vreme odlučuje da papirni sušači za ruke, popularno nazvani ubrusi, postanu deo kuhinje i kupatila, i to s razlogom. Manje ćete morati da vodite računa o bakterijama i konstantnom pranju, a oni će Vam uvek biti nadohvat ruke.

Sem toga, papirni sušači za ruke mogu predstavljati i svojevrstan vid ukrašavanja prostorije, pogotovo ako se biraju oni sa raznim dezenima, dok će kotur na koji se smeštaju takođe biti opcija za upečatljiv detalj prostorije.

Ako pak uređujete poslovni prostor, za sve manje frekventne toalete takođe se preporučuju papirni sušači za ruke, koji će istovremeno predstavljati i vid uštede, jer nećete morati da brinete o stalnoj promeni i pranju peškira.

Ukoliko Vas još uvek nismo zainteresovali za promenu ove navike, bilo bi dobro da razmotrite i koliko ćete uštedeti na struji i sredstvima za pranje, ali i kako ćete na ovaj način omogućiti higijneske uslove za sve one koji koriste toalet.

Elektronski sušači za ruke – razne varijante

Mnogobrojne varijante koje danas imaju elektronski sušači za ruke mogu Vas inspirisati da iste uvrstite i u svoj poslovni prostor.

To posebno važi za one ambijente u kojima je frekvencija u toaletu velika, i koji samim tim predstavljaju značaj vid uštede u odnosu na korišćenje papirnih ubrusa.

Iako ranije smatrani ne dovoljno higijenskim zato što slabo suše ruke, savremeni elektronski sušači za ruke izuzetno su napredovali, te sada za svega desetak sekundi u potpunosti mogu osušiti ruke.

Kako se postavljaju i o čemu da vodite računa?

Elektronski sušači za ruke neretko se postavljaju pogrešno – naspram lavaboa, što omogućava da se čitav pod iskvasi i da osoba koja je upravo oprala ruke iskvasi garderobu. Kako biste ovo predupredili, preporuka je da se sušači za ruke obavezno postavljaju sa strane lavaboa, te da budu na optimalnoj visii koju će moći da dohvate i deca.

Sem toga, iako dolaze i u varijantama savremenog dizajna, bilo bi dobro da sušači za ruke budu uklopljeni u prostor. To ćete lako učiniti ako ih na bilo koji način povežete sa ostalim detaljima.

U zavisnosti od boje i materijala od kog su pravljeni, sušači za ruke bi trebalo da budu uklopivi sa česmama ili bojom pločica, a ukoliko se odlučite za one u metalik verziji, savet je da istim takvim detaljima obogatite i toalet. Primera radi, takav može biti i okvir za ogledalo.

Na taj način, sušači za ruke uklopiće se i estetski u enterijer, pored toga što će, kao veoma praktičan uređaj, predstavljati pravi higijenski izbor, ali i uštedu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *