Detoksikacija organizma uz 7 prirodnih sastojaka

Vrlo često se razbolimo ili osetimo neke tegobe, ali isto tako vrlo često mislimo da je to prirodno stanje našeg organizma, pa da je to sve uslovno rečeno normalno. Zaboravljamo da je normalno stanje jedino ono kada nam je telo u ravnoteži i kada ga ne muči nijedan jedini problem zdravstvene prirode. Pogrešnim unosom hrane, raznih materija poput cigareta, alkohola, manjak odmora i fizičke ativnosti, činimo da nam telo bude bogatije toksinma. Zato je neophodno detoksikovati ga, i izbaciti sav višak materije koja nam blokira normalan i optimalan razvoj, jedini pravilan za ljudsku vrstu.

Detoksikacija organizma, slika: https://pixabay.com

Detoksikacija organizma

Detoksikacija organizma vrlo je važna, i moguća je kroz unos zdravih, hranljivih namirnica, kao i konzumiranje čajeva i dosta vode, koja je sastavni deo našeg organizma.

Nekoliko namirnca koje je neophodno uključiti u borbu sa toksinima.

  1. Zeleni čaj

Čaj moćan kao čuveni antioksindant, koji nam pomaže i u sagorevanju masti, snižavanju holesterola, a samim tim podsticaju eliminaciji toksina i glavni zadužen za detoksikaciju organizma.

  1. Cimet

Svima dobro poznat, posebno zbog svog karakterističnog mirisa, a i ukusa, pa ga većina koristi kao začin u pripremi raznih poslastica. Vrlo je moćan i možete ga dodavati vodi, uz malo limuna i imaćete najbolje sredstvo detoksikacije organizma. Upravo zbog toga što snižava nivo holesterola i masti u krvi, dobar je da se koristi i kao dodatak kafi, kako bi skupio i izvukao sve masnoće i toksine i podstakao detoksikaciju organizma.

  1. Susam i lan

Kada konzumirate susam i lan, ne zaboravite da ga sameljete, jer će drugačije samo protrčati kroz vaš organizam i skoro da i neće imati svoje hranljivo dejstvo. A neophodni su kao detoksikacija organizma jer su vrlo delotvrorni i lekoviti z naš crevni sistem, jer upravo čiste naša creva od raznih otrova.

  1. Djumbir

Na ovoj listi se podrazumeva djumbir. Vrlo moćna namirnica koja može biti i te kako lekovita, ali i ukusna kao dodatak jelima. Naravno uvek je bolje odabrati svež djumbir, narendati ga i koristiti. Za detoksikaciju organizma najbolje je koristiti ga ujutru, uz malo limuna i cimeta.

  1. Kurkuma

Vrlo moćan i važan začin u borbi sa upalnim procesima, ali i pomaže boljem razvoju mozga i pravilnom razvoju srca i krvnih sudova. Možete ga stavljati u svako jelo vrlo malo i zadovoljićete dnevne potrbe za ovim začinom koji je odličan za detoksikaciju organizma.

  1. Šitake pečurke

Šitake pečurke su vrlo dobre za pročišćavanje unutrašnjih organa, posebno jetre pri eliminaciji toksina. Samim tim je važna namirnica za detoksikaciju organizma. Možete napraviti uz integralni pirinač, i tako dobiti vrlo hranljiv i nutrijentima bogat obrok.

Nikako nemojte zaboravljati da je za pravilan razvoj tela, pored unosa zdrave i optimalne hrane namenjene ljudskoj vrsti, neophodno imati fizičku aktivnost, dosta odmora, sna. To nam sve pomaže u borbi sa stresom koga je u ovom današnjem vremenu sve više. Detoksikacija organizma je jedan od ključnih elemenata potrebnim našem telu, bez čega je teško pravilno živeti. Trudite se da je bude što češće, kako bi postala vaša svakodnevica.

Započnite svoju detoksikaciju organizma već danas i pratite čuda koja se dogadjaju.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *