Fantastični, inovativni i jednostavni DIY projekti uz – dugmad

Ako volite da štedite i da se kreativno zabavite, onda ste sasvim sigurno ljubitelj URADI SAM projekata, koji itekako omogućavaju svakome od nas da pusti mašti na volju. Izvesno je, takođe, i da ste u te sverhe koristili dugmad, a kako bi još ova sitnica mogla da Vam pomogne, otkrivamo u sledećim idejama. Napominjemo da je Vaš izbor da li ćete koristiti dugmad koju već imate i nije Vam potrebna ili ćete pak otići do prve pozamanterije da nabite neku prefinjenu i malo interesantniju dugmad.

Dugmad u formi slatkih životinjica ili inicijala

Za sve one koji vole posebno da ukrase svoju trpezu ili kuću za praznike, ali i one koji vole promene u svom enterijeru, biće sigurno veoma zanimljivo da dugmad iskoriste upravo u ove svrhe. Tako dugmad raznih veličina u beloj i sivoj boji može biti iskorišćena za pravljenje zečića za uskršnje praznike, dok dugmad jarkih boja može obrazovati ptičice.

Standardni ukrasi za dom takođe mogu biti životinjice koje će sačinjavati dugmad, bez obzira na praznike, te dugmad crne, bele i žute boje možete lepiti u formi dva zaljubljena pingvina, između kojih će crvena dugmad obrazovati oblik srca, zatim lisice, sovica, velikih i malih, za šta Vam može pomoći dugmad svih boja i veličina, žirafa i pelikana…

dugmad

Uz životinjice, gde se dugmad može ušivati na jastuke ili lepiti na papir, možete koristiti dugmad i za inicijale. Trenutno je jedan od najpopularnijih projekata upravo dugmad srebrne ili bele boje lepljena tako da obrazuje veliko slovo , koje se kači na konopac i bravu prostorije u kojoj spava vlasnik sa istim inicjalom. Originalno i jednostavno.

Dugmad za potpuno drugačije kućne predmete

Naravno, dugmad je uvek tu da posluži da napravimo sasvim drugačije kućne predmete. Za početak, jastučnice možete osvežiti tako što ćete na njih ušivati dugmad raznih veličina i boja u okviru trake po sredini, što će sasvim sigurno osvežiti njihov izgled. Takođe, i prekrivače koje koristite u dnevnoj sobi možete oživeti tako što ćete neku bolju dugmad – onu bez rupica, na primer – išiti tako da obrazuje neku formu.

Pored toga, dugmad čvrsto lepljena jedno uz drugo tako da obrazuje koncentrične krugove može se upotrebljavati kao veoma originalan podmetač. Takođe, dugmad će poslužiti i za pravljenje originalnih činija za voće – biće dovoljno da dugmad raznih veličina i boja zalepite na donju polovinu balona, a pošto se dugmad dobro osuši, balon izduvate.

Dugmad za različite aksesoare

Pored osvežavanja ili pravljenja većih predmeta, dugmad sasvim dobro može poslužiti i za pravljenje manjih i većih akseosara. Tako možete koristiti dugmad za osvežavanje stare torbe, ili pak na svoju staru pismo-torbicu preko čitave površine zašiti dugmad, dobijajući tako veoma originalan i upečatljiv aksesoar.

Naravno, dugmad će poslužiti i za reparaciju nakita, posebno minđuša ili narukvica. Ovde zaista možete pustiti mašti na volju, te pored obične koristiti i dugmad koja nema rupice, zatim drvenu ili dugmad koja je rađena poput biserčića.

I za šalove i kape može posebno biti namenjena dugmad, posebno ako želite da osvežite neki od ovih aksesoara. Tako možete osvežiti stari šal ušivajući dugmad na jednu njegovu stranu i praveći od njega kragnu, odnosno staru kapu ili šešir osvežiti ušivajući dugmad u obliku srca ili cveta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *