Fasete – lak korak do lepih zuba

Ukoliko niste zadovoljni veličinom, bojom, oblikom svojih prednjih zuba ne treba da se brinete. Želite da popravite neprijatan razmak između dva zuba koji Vas ometa da se neometano smejete koliko god hoćete? Pravo rešenje za sve navedene probeme je fasetiranje, tačnije stavljanje faseta – tankih ljuspica na Vaše zube.

stomatoloske-ordinacije-fasete

Priprema i stavljanje faseta

Svaka vrsta terapije, pa čak i ova sa fasetama, počinje sa dijagnostikovanjem oboljenja i problema koji Vama pričinjava problem. U ovom slučaju je to detaljan pregled Vaših zuba, kompletne vilice i svega što može da pričinjava probleme prilikom postavljanja faseta. Treba da znate da postoji dva tipa faseta, jedan tip su kompozitne fasete, a drugi keramičke. Pre samih faseta, zubi trebaju biti ispolirani, kasnije se zubi premazuju određenim preparatima kako bi se pripremili za fasete. Tada sledi modelacija faseta, direktno na Vašim zubima. Mora se reći da modelovanje faseta na zubima je moguća samo ako ste se odlučili za kompozitne fasete. Kompozitne fasete se razliku od keramičkih, jer se mogu i u toku postavljanja menjati i dorađivati, dok keramičke ne mogu da se menjaju nakon postavljanja na zube. Keramičke fasete se unapred u laboratoriji izrade i tek onda stavljaju na zube. Što se tiče daljeg postavljanja tankih ljuspica na zube, znajte da kod ovih tretmana nema nikakvog bušenja zuba, a čitava zubna struktura ostaje u poptunosti netaknuta. Ovo čini fasete jedinstvenim, jer svaki drugi tretman za izbeljivanje i popravku zuba zahteva detaljnije „čačkanje“. Ako se pitati koliko će trajati postavljanje faseta – može se reći da se kompozitne fasete mogu odraditi odmah prilikom prve posete Vašoj stomatološkoj ordinaciji, jer se one brže prave od keramičkih. Keramički tip fasete, zbog zahtevnosti izrade istih u laboratoriji, mogu da budu gotove tek prilikom druge posete Vašem stomatologu. Prednosti faseta i fasetiranja Vaših zuba su što je čitav proces apsolutno bezbolan, korekcija određenih nedostataka je veoma jednostavna i cena je takva da je prilagođena svačijem džepu. Ukoliko budete redovno pazili i ne budete previše bili obojena pića, kafe i tome slično i ako smanjite ili u potpunosti izbacite cigarete – Vaše fasete će trajati mnogo godina.

Povratite svoje samopouzdanje

Stavljanjem faseta ćete biti u mogućnosti ponovo da se smejete. Nećete morati da se stidite svog osmeha sa žutim zubima. Vaši prijatelji će se iznenaditi kada budu videli Vaš širok osmeh bez neprijatnog razmaka između prednjih zuba, zbog kojih ste do sad svoj osmeh uvek skrivali. Prosto i jednostavno – osmeh i smejanje veoma pozitivno utiču na sve nas. U mnogim prilikama je osmeh koji nam daje dodatnu snagu da uspemo u nečemu. Takođe, više ćete se dopadati ljudima ukoliko se više budete smejali – ovo je naučno dokazana činjenice, a ne prazna fraza. Na kraju ćete shvatiti i nikako se nećete razočarati što se uložili određeni novac u Vaše zube. Vaši zubi će biti zahvalni. Pogledaćete se u ogledalo i nećete moći da skidate osmeh sa lica kada vidite da se tamo nalazi osmeh od milion dolara. Šaviše, u jednom momentu biste mogli da shvatite da od kako ste povratili svoj osmeh – eventualno ćete steći i po kojeg prijatelja više. Osmeh zaista može da čini čuda!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *