Inspiracija za uređenje enterijera: boje za zidove 2017.

Preuređujete svoj enterijer? Na pravom ste mestu. Predstavljamo Vam boje za zidove koje će biti aktuelne naredne sezone, te ukoliko želite trendi prostor, izaberite neku od njih.

Boja 2017. godine biće…

Mnoge boje za zidove će obeležiti sledeću godinu, ali će među njima ubedljivo dominirati denim plava nijansa. Namenjena prvenstveno dnevnom boravku, ova boja će se odlično uklopiti uz beli i nameštaj svetlije boje drveta, sve do kamel nijansi.

boje-za-zidove

Osnovna prednost ove boje biće i u tome što se dobro kombinuje i sa tamnijim nameštajem i ostalim elementima enterijera, ali isključivo u bolje osvetljenim prostorijama. U suprotnom, ambijent treba osvežiti belim detaljima.

Nove nijanse bele boje za zidove

Kad smo već kod bele, u izdanju boje za zidove ona će sledeće sezone poprimiti nove nijanse koje odstupaju od njenog čistog tona.

Primarna će biti nijansa slonove kosti, a pratiće je bežkasta nijansa pene kapućina i plavkasta, u tonu morske pene. Možete je i sami lako dobiti mešanjem osnovne bele boje sa malom količinom sive, bež ili plave.

Pogodni za sve prostorije, ovi tonovi će se dobro uklapati sa zaista svim elementima enterijera, a sami će biti dovoljni za potpuno nov izgled prostora, koji će sigurno obradovati sve klasičare.

Kombinacija boja naredne sezone je…

Ako želite da budete u trendu, onda ćete koristiti različite boje za krečenje za svaki zid.

Kombinacija koja osvaja narednu godinu jeste spoj balansirane sive i nijansi plave u tonovima „ponoćni sneg“ i „plavičasti vrhovi“, odnosno tamnije i svetlije nijanse. Sa njima će se dobro uklopiti i bleda, svetla nijansa roze boje za zidove koja gotovo naginje beloj.

Čitava kombinacija takođe je dobar osnov za čitav enterijer.

Sve nijanse sive boje za zidove ostaju trendi

Za razliku od prednosti koje daju već navedene boje za zidove, a koje se odnose na njihovo lako komponavanje sa ostalim elementima ambijenta, sve nijanse sive koje i dalje ostaju trendi nemaju tu vrstu mogućnosti.

To konkretno znači da će se svetlije nijanse sive kombinovati i dalje sa tamnijim bojama nameštaja i prostora uopšte, dok će tamniji tonovi biti upotrebljavani u spoju belog i nameštaja svetlijeg drveta.

Jedini izuzeci od ovog pravila jesu ukoliko se tamna nijansa sive boje za zidove koristi u predsoblju, u kombinaciji sa jednim tamnijim čivilukom i okvirom za ogledalo, a koja se osvežava stazama i tepihčićima u boji maline.

Braon-zelene nijanse boje u ombre tehnici

Za sam kraj ostavili smo one najtamnije tonove braon i zelene boje za zidove koji će se nanositi na zid ombre ili tehnikom senčenja, pouzdano prilagodljive spavaćoj sobi svetlog nameštaja uz obaveznu belu posteljinu, ali i radnoj sobi uz svetao kamel nameštaj.

Ovu tehniku čak i sami možete savladati, ukoliko boje budete nanosili četkom a njihove prelaze tapkali valjkom ili sunđerom. Iziskuje nešto više vremena i truda, ali se isplati, pogotovo ako volite jesenje tonove svuda, pa i u enterijeru.

Njihovo jedino pravilo glasi kombinacija sa belom ili kamel nijansom, te ukoliko posedujete ove boje u nekom prostoru isti lako možete preurediti samo krečenjem.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *