Iznenadićete se: PVC stolarija kao estetski izbor

Da li PVC stolarija može istovremeno, pored najbolje izolacije koju pruža, odgovoriti i na pitanje estetike? I dekorateri se slažu – itekako da može!

pvc-stolarija

Naime, ako Vam je PVC stolarija predstavljala do sada samo u jednostavnoj, beloj boji, koja se možda ne uklapa u stil Vašeg prostora, vreme je da saznate novosti. Ova vrsta stolarije sada je, po boji i teksturi, lako prilagodljiva svakom prostoru, pa i najvišim estetičkim zahtevima. Istovremeno je i veoma laka za održavanje, baš kao bela PVC stolarija.

PVC stolarija u drugačijoj teksturi

PVC stolarija je veoma pogodna za aplikovanje različitih folija koje Vam donose nove boje i teksture. Za sve one koji preferiraju drvenu stolariju, ali nisu zadovoljni njenim performansama kada je izolacija u pitanju, folije u teksturi svetlijeg ili tamnijeg drveta biće pravi izbor.

Takođe, i one koje se prave u drugim bojama, mogu u potpunosti odogovoriti na svako kombinovanje sa već postignutim stilom enterijera.

Ono što je posebno važno i što treba istaći jeste da folije ni na koji način ne utiču na performanse koje PVC stolarija ima, te da su podjednako otporne na sve temperaturne razlike, vlagu i padavine kao i PVC stolarija sama.

Njihov vek trajanja jednak je onom koji ima ova vrsta stolarije, te nikako nemojte razmišljati u smeru da Vam folije na bilo koji način mogu pokvariti samu izolaciju.

Laka za održavanje

I PVC stolarija sa folijama podjednako se lako održava. Naime, kako ova vrsta stolarije ne zahteva ni popravke na godišnjem nivou, ni farbanje ili šmirglanje, isto važi i za slučajeve kada je prekrivena folijom u određenoj boji i teksturi.

Dakle, za održavanje biće Vam dovoljno ono što PVC stolarija i inače zahteva – krpa za brisanje prašine i sapunica.

Kako kombinovati PVC stolariju sa zidovima i nameštajem

PVC stolarija može se, dakle, birati u različitim folijama, a dekorateri predlažu da se u svakom slučaju izbora okrenete kontrastima.

Tako se uz bele zidove bolje uklapa PVC stolarija u tamnijoj teksturi drveta i obrnuto. Možete birati i mat verzije ukoliko želite da istaknete zavese na prozorima ili samu boju zida, te tako postavite stolariju kao pozadinu ostalim detaljima.

Kada je u pitanju boja nameštaja, dobro bi bilo da se PVC stolarija bira u istoj boji i teksturi kako bi, imitirajući drvo, bila lako kombinovana sa ostalim komadima.

Uklapanje sa zavesama

Uklapanje PVC stolarije sa zavesama posebna je stavka. Naime, nije svejedno kakve ćete zavese birati ili kako ćete one koje već imati uklapati sa stolarijom.

Tako Vam predlažemo da se u slučaju rolo zavesa okrenete PVC stolariji tamnije teksture, koja će poput okvira staviti pogled kroz prozor i same zavese u prvi plan i istovremeno biti manje upadljiva. Svetlije teksture bolje odgovaraju dugim ili kraćim platnenim ili bilo kojim drugim klasičnim zavesama od različitih materijala.

Dekorateri, ipak, ističu da je mnogo pametnije da se PVC stolarija uklopi sa bojama nameštaja i zidova, pa tek onda da se biraju zavese koje će dodatno istaći i ovaj element prostora. Dakle, prethodne savete treba primeniti tek onda kada je PVC stolarija već uklopljena sa svim ostalim navedenim stavkama.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *