Kako da znate da li ste spremni za dolazak bebe

 

Da li ste kupili sve što će vam biti potrebno u prvim danima života sa bebom je samo jedno od pitanja koje postavljate dok se približava trenutak kada ćete napokon videti vašu bebu. Da biste bili sigurni da jeste mi smo napravili kratak spisak stvari koje treba da kupite i pripremite pre nego što beba dođe. 

Neophodne stvari za bebu i vas

Kada porođaj počne potrebno je da imate sve pripremljeno u vašoj torbi za porodilište. Za vas to treba da budu stvari kao što su spavaćica, papuče, bade-mantil, pribor za ličnu higijenu, donji veš, ulošci i neka vrsta zabave kako biste imali neku vrstu zabave kada vaša beba nije sa vama ili spava. Pored toga u toj torbi treba da se nalaze pelene, krema i vlažne maramice za vašu bebu. Treba da imate i odeću koju ćete vi i vaša beba obući pred izlazak iz bolnice. Kada ste tu torbu spakovali potrebno je da imate pelene, vlažne maramice i kremu i kremu protiv osipa i kod kuće kada beba dođe. Pored toga treba da imate nekoliko stvari čistih i složenih u bebinoj komodi kako biste bar par dana bili mirni i kako ne biste morali da razmišljate o pranju i peglanju veša. Zbog pupčane vrpce koja verovatno nije otpala vašoj bebi pri ruci treba da imate jod i gazu, a sve ostalo možete naknadno da kupite. 

Koliko su auta sedišta važna?

Kada budete izlazili iz bolnice, uglavnom ćete, kada i većina roditelja, svoju bebu smestiti u auto sedišta koja su namenjena za bebe od 0 do 6 meseci starosti ili dok ne budu imali devet kila. Možda vam kupovina auto sedišta sada ne izgleda kao prioritet, ali je naprotiv, vrlo važno. Vašu bebu nikako nemojte da držite u naručju dok vas neko vozi jer to može da bude vrlo opasno. Umesto toga, zavežite vašu bebu u auto sedište i budite mirni i sigurni da joj ništa tokom vožnje neće biti. 

Pripremanje kreveca

Kada ste odlučili gde će u sobi da stoji krevetac potrebno je da ga neko sklopi ako već nije sklopljen. Nakon toga se preporučuje da dobro prebrišete krevetac i da ubacite dušek po meri. Na dušek treba da stavite čaršav, a oko stranica kreveca možete da zavežete ogradicu koja će bebu čuvati od bolnih udaraca tokom okretanja. Ove ogradice možete da izaberete u svim bojama, sa svim crtanim likovima, zvezdicama ili pticama. Šta god pomislite možete naći na ovoj pamučnoj stvarčici. Pored ovoga preporučuje se da beba nema nikakve ukrasne jastučiće ili plišane igračke u krevecu. Kad ste sve ovo uradili krevetac vaše bebe je gotov i spreman za njen dolazak.

Kada ste sve ovo pripremili i kupili vi ste potpuno spremni za dolazak vaše bebe. Neke stvari ćete kupiti, videti da su vam potrebne, ali za sve to ima vremena. Ako to niste do sada uradili nema potrebe za brigom i nervozom. Kada beba oseti vašu ljubav, toplinu i sigurnost ništa joj neće faliti. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *