Kako se pripremiti za selidbe?

Jeste li razmišljali šta raditi kada dođe momenat za promenu prostora, bilo da je u pitanju prelazak u vaš novi dom ili promena lokala svoje firme? Ovaj process može biti kako stresan, tako i vrlo naporan, pa nekad je možda bolje i ne razmišljati o tome mnogo unapred, a kada dođe do tog momenta stvar prepustiti profesionalcima.

Jer svi smo mi tu da svoj posao obavljamo na najbolji mogući način, pa tako su i usluge selidbe vrlo profesionalne, pre svega tačne, precizne, ali i vrlo spretne i brze. Ako niste u stanju da to odradite sami, kontaktirajte njih i ceo proces će biti daleko lakši i jednostavniji. Pripremu mogu izvršiti oni, ukoliko se oslonite na njih, a ukoliko ipak odlučite da to obavite i sami, nameštaj koji je za selidbe zaštitite obavezno pre toga nekim celofanom, kako se prilikom transporta ne bi oštetio, a ni isprljao.

selidbe-compressed

Isto tako, trebalo bi zaštititi i svo posuđe, kao i sve predmete koji su lomljivi, kako bi se usled transporta mogli biti sigurni da će ostati neoštećeni. Jedna od možda ipak i najvažnijih priprema jeste ona psihičke prirode, pa tako ako prelazite u svoj novi dom, proces selidbe može biti vrlo lak i radostan, jer se selite zbog nekog svog novog početka, a i velike životne stvari o kojoj svi maštamo, a to je da jednog dana imamo svoju kuću ili stan.

Šta nikako ne smete zaboraviti?

U procesu selidbe, jedna od važnijih stvari koja se mora obaviti pre nego što se započne selidba, jeste da se dobro premeri i izmeri budući prostor u koji idu sve stare stvari, posebno nameštaj, jer je vrlo veliki i kabast, pa kako biste znali i sa sigurnošću bili gde ćete ga smestiti.

U pripremi samog nameštaja, opet ponavljamo, nemojte zaboraviti da ga prekrijete nečim kako se ne bi oštetio, a isto tako ukoliko je moguće, daleko je lakše razmontirati ga, da bi se kasnije opet montirao, jer je prilikom transporta daleko lakše. Prostor koji ostaje za vama, trebalo bi dobro prečistiti, ako možete i okrečiti kako bi bio potpuno spreman i osvežen da primi sve buduće osobe koje će se tu zadesiti.

Jedna od važnijih stavki prilikom selidbe jeste i priprema svih kartonskih kutija, ambalaža, torbi i ostalih rekvizita koji su dobrodošli prilikom selidbe kako biste imali sve što vam je potrebno da se tu spakuje. Kada prenosite sve što je lomljivo, obavezno vodite računa da sve dobro zaštitite.

Ako mislite da niste spremni za sve što vas očekuje prilikom selidbe, ili ako jednostavno želite da izbegnete stres i napor koji će uslediti, prepustite se usluzi koje su danas sve više dostupne, kao selidbe program i transport stvari. Oni su svi sa velikim iskustvom, i bez brige možete biti da li će sve proteći u redu.

Samo se prepustite i uživajte, pa ovaj process može biti i zanimljiv, posebno radostan ako prelazite u svoju novu kuću ili stan, koji ste tako dugo čekali, i za koju ste brižljivo radili sve ove godine. Pa ko bi onda rekao da su selidbe problematične.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *