Koferi za putovanja, vodič za kupovinu kofera

Saznajte koji modeli kofera su idealni za vaša putovanja

Bez obzira koliko često putujemo i kakve destinacije posećujemo, nije zgoreg da pri ruci uvek budu koferi za putovanja. Trebaju nam za svaku priliku, za poneko zimovanje ili letovanje, vikend ili poslovno putovanje, baš kao i za posetu domaćim odmaralištima. Naravno, neki će isključivo birati kofer, dok će drugi birati putnu torbu. Pojedinima je presudan materijal od kojih je kofer napravljen, a nekima samo dezen ili brend. Kako bilo, dobro isplanirano putovanje podrazumeva i odluku vezano za vrstu kofera.

 

Kabinski kofer za poslovno i vikend putovanje

Ukoliko često realizujete kratka putovanja razmislite o kabinskim koferima. Bilo da su poslovne prilike u pitanju ili vikend varijanta, u kabinski kofer smeštate ispeglanu odeću, kozmetiku kao i rezervnu obuću. Sasvim dovoljno da se upakuje i po koji poklon, a kabinski koferi, ukoliko ih koristite za letenje low cost kompanijama svakako imaju i manju cenu transporta. Standardna veličina je 45cm visine. Konfor i lakoća korišćenja svakako su prednost ovih malih kofera.

 

Setovi kofera za svako porodično putovanje

Ukoliko planirate duga i daleka putovanja, možda je idealno rešenje set od dva ili od tri kofera. Kada ih kupujete kao set, imaju nižu cenu od pojedinačnih kofera, te se ulaganje u njih isplati, pogotovo ako ste višečlana porodica pa stalno neko negde putuje. Njihova prednost skladištenja je velika, jer omogućuju ulazak manjih u veće kofere te zapravo zauzimate samo jedan prostor a pakujete više kofera. Posebno je predsnost ukoliko se koristi avion kao prevozno sredstvo zbog lakoće premeštanja bez opterećenja zahvaljujući točkićima.

 

Putna torba može da bude dodatak uz kofer

Iako su koferi odlično rešenje za mnoga putovanja, postoji veliki broj prilika kada se prednost daje putnoj torbi. Ako preglednost nije prioritet već količina spakovane robe, onda razmislite o torbi. Ima modela sa točkićima koji omogućuju dodatni konfor prilikom putovanja jer se eliminiše nepotrebno opterećenje leđa, mada u slučaju da zbog lošeg vremena ili gužve je potrebno da odignete prtljag od zemlje, sa torbom je svakako konfornije, jer omogućava nošenje na ramenima. Ukoliko odlazite na sportsku rekreaciju takođe razmislite o putnoj torbi.

 

Modeli i materijali kofera su brojni, razmislite koji vama najviše odgovaraju

Koferi mogu biti izrađeni od PVC materijala, kao i drveta, tekstila, metala. Oni od metala namenjeni su za transport posebnih artikala, dok klasični od tekstila su najčešći izbor putnika. Oni su i najlakši te je lako i manevrisanje. Uz to, zahvaljujući tome što nisu suviše kruti, lako možete u njih spakovati komad više odeće. S druge strane PVC koferi su idealni za razne vremenske neprilike, pa ukoliko putujete na destinacije gde su padavine česte i gde je hladno, možda su oni pravi izbor za vas.

 

Koferi za putovanja, najčešći izbor za letnje destinacije

Kada odlazimo na letovanje sreća je da je odeća poprilično lagana i tanka te zauzima malo mesta. ipak za odlazak na zimovanje teško da ćete uspeti da se spakujete u kofer jer i skafanderi i džemperi, i sav prateći program zauzima poprilično mesta te je idealno da koristite putne torbe ukoliko posečujete neku od planina. Letnje krpice moraju da budu ispeglane, iskombinovane sa određenom vrstom obuće i tašne te je kofer taj koji nam garantuje preglednost, kao i urednost.

U današnje vreme često biramo i rančeve za kratka putovanja. i oni su dobili neke dodatne pregrade, povećali gabarit, dodatno omogućili i pakovanja lap topa i odeće te u skladu sa sopstvenim željama i oni mogu biti izbor za putovanja. Svakako, koferom se ne treba opterećivati, ali je dobro da ga imamo u svom ormaru za iznenadna, ali i planirana kako kratka tako i duga putovanja. Možda je veličina srednjeg kofera najidealnija za svako putovanje. ipak, izbor je veliki, Vaše je samo da se odlučite, a nadamo se da smo Vam u tome i pomogli.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *