Koje sanitarije za kupatilo su neophodnost u svakoj kvadraturi?

 

Opremanje prostora kupatila zahteva bavljenje brojnim krupnim elementima uređenja, ali i najmanjim detaljem. Bilo da su u pitanju vodovodne i električne instalacije, sanitarije, kupatilski nameštaj i galanterija, najčešće se prilikom izbora, ugradnje i instaliranja najveći broj ljudi oslanja na stručnu pomoć i znanja iskusnih majstora u svim potrebnim oblastima. 

Sanitarije su potrebne u svakom kupatilu i obuhvataju lavabo, wc šolju, kadu ili tuš kabinu, kao i bide. U zavisnosti od dimenzija kupatila, u ambijent se ugrađuju minijaturni podovi sa tušem, ili raskošne hidromasažne kade i džakuzi. Bilo koji izbor kupci da naprave uz raspoloživ budžet i vremenske rokove, potrebno je da svi elementi budu u kupatilu, kako bi prostor bio funkcionalan i praktičan za svakodnevnu upotrebu.

Odabir kade ili tuš kabine za kupatilo na osnovu potreba i budžeta

U apsolutno svakom kupatilu, bilo da je u pitanju svega nekoliko ili više desetina kvadrata prostora, postavljaju se tuš kabine ili kade. Upravo u zavisnosti od raspoloživog prostora namenjenog za ove sanitarije, pravi se konačan izbor između raznovrsnih tuš kabina, kada i čak džakuzija. Za razliku od kada koje imaju obično pravougaoni ili nekad i kvadratni oblik i zauzimaju veću kvadraturu, tuš kabine vrlo popularne u današnjem vremenu zbog uštede prostora i mogu se pronaći u dimenziji od 80×80 pa višestruko drugačije.

Odlično se uklapaju u uglove ili zidove kupatila, mogu da imaju kružni, obli, pravougaoni i četvrtast oblik, kao i da budu obložene keramičkim pločicama, ili u fabričkoj varijanti. Tuš kabine predstavljaju tip sanitarije koji se sastoji iz podnog dela odabrane dubine i pokretnih vrata od matiranog ili prozirnog stakla, sa ili bez hidromasažnih dodataka, polica, rasvete i slično. Za maksimalnu uštedu prostora tradicionalno rešenje predstavlja postavljanje samo podova tuš kabine sa zavesom, ili ograđivanje poda umesto kupovine gotovog rešenja.

Lavabo, wc šolja i bide za kupatilo koje je kompletno opremljeno

Bilo da je u pitanju opremanje kupatila u domu ili poslovnom prostoru, sanitarije za kupatilo kao što su lavabo i wc šolja, čak nekada i bide su neizostavan deo. Kada se bira odgovarajući lavabo, moderne varijante podrazumevaju komplet lavaboa i kupatilskog nameštaja, za funkcionalnost i maksimalnu iskorišćenost svakog slobodnog kvadrata. U kombinaciji sa atraktivnim ogledalima sa LED rasvetom iznad, i ormarićem postavljenim ispod, lavabo obezbeđuje ispunjenje velikog broja higijenskih zahteva. Može da bude sa ili bez stalka, vidljivog sifona, ali su oni uglavnom danas prevaziđeni i lavabo se bira uz kupatilski nameštaj. 

Pored toga, wc šolja za kupatilo može se kupiti u velikom broju modela, oblika i rešenja odvoda i dovoda vode. Naime, na raspolaganju su podne wc šolje sa odvojenim vodokotlićem, monoblok kao kompaktno zajedničko rešenje oba elementa i ugradne, odnosno konzolne. U zavisnosti od raspoloživog prostora, kao inovativan dizajn sanitarije predlažu se konzolne wc šolje, koje ne stoje na podu, već su pričvršćene za konstrukciju sa vodokotlićem čija ugradnja se vrši direktno u zid, bez vidljivih elemenata. Kada je u pitanju bide, izbor je veliki prema oblicima, dimenzijama i dizajnu koji se najčešće kupuje u skladu sa drugim sanitarijama. 

U svakoj kvadraturi kupatila potrebne su određene sanitarije, koje se biraju na osnovu dimenzija, oblika, dizajna i konkretnog načina ugradnja i funkcionisanja prema deklaraciji i tehničkim dokumentima proizvođača. Ogromna paleta boja, dezena, materijala, efektnih dodataka kao što je rasveta, pruža mogućnost kupovine tačno željenog modela, koji će se savršeno „složiti“ sa ostatkom uređenja kupatila i biti u granicama budžeta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *