Koji je najpopularniji muški parfem kod nas

Na samom startu moramo priznati da su muški parfemi dosta drugačiji od ženskih. Dame i devojke uglavnom vole cvetne i voćne arome, dok kod jačeg pola preovladavaju note kedra, mošusa i drugi jači mirisi, posebno kako se bliži jesen. 

Nežniji pol zna koliko prija i opija kada pored nas prođe muškarac zavodljivog parfema. Još ako je obučen stilski, već na prvu ruku će nas potpuno osvojiti. Zato smo odlučili da vam u predstavimo muški parfem koji je najtraženiji. 

Popularni muški parfem Dior Sauvage

Kada stavite Dior Sauvage na sebe, imaćete osećaj kao da ste na nekom otvorenom, divljem prostranstvu gde ste vi jedini vladar. Plavo nebo, vruć pesak pod vrelom pustinjom i stenoviti pejzaži javljaju se kao ideja i inspiracija pri kreiranju ovog parfema. 

Pravi osvežavajuć miris, kog možete koristiti i tokom toplih i hladnih dana, upravo zbog aroma koje sadrži. U okviru gornjih nota nalaze se biber i bergamot, srednje su karakteristične po lavandi, vetivetru, ružičastom i kineskom biberu, dok su u okviru baznih nota kedar, labdanum i Ambroxan. 

Sve ove arome čine da vam Dior Sauvage prenese pravu svežinu koja traje satima. Imajte na umu da ovakvo dejstvo nemaju obični parfemi, koje možete naći u običnim prodavnicama, kod kineza ili na pijaci, jer oni nisu visokog kvaliteta poput brendiranih parfema i još njihov sastav može biti sumnjiv.

Pažljivo birajte koji parfem ćete koristiti, jer koža svaki parfem upija i on tamo ostaje satima.  

covek testira parfeme

covek testira parfeme

Kako se testira parfem

Kad uđemo u radnju sa parfemima uvek se prvo okomimo na testere i  mirišemo ih redom dok ne pronađemo onaj pravi za nas. Međutim, u ovakvoj situaciji kada iz sekunde u sekundu smenjujemo tester za testerom, posle par minuta može se desiti da smo nekako izgubili osećaj za čulo mirisa, kao da je naš nos oguglao na sve te silne mirise koje je osetio u proteklih nekoliko minuta. Stoga je najbolja opcija kada birate parfem da izaberete par bočica i onda pređete na njihovo probanje. 

Osvrnućemo se na najčešću grešku koju čine mnogi a to je da kupe parfem svega nekoliko sekundi nakon što su ga naprskali. Svidela im se aroma i to je to, uzimaju ga, što je pogrešno. Nakon što nanesete parfem, on je prilično jak i miriše drugačije nego kad je na koži već neko vreme. Zato bi bilo dobro da naprskate parfem, a zatim da sačekate oko 15-ak minuta kako bi se prvobitna jačina smirila i da biste mogli osetiti njegovu pravu aromu. 

Na koje delove tela se prska parfem

Mnogi kada nanose parfem imaju običaj da stave parfem u ruku, koja je okrenuta ka licu i ruku blago udalje od sebe i prsnu par minuta pomerajući dlan ruke tako da parfem nanesu na celo telo. Ovo je pogrešno nanošenje parfema, jer ćete primetiti da će ispariit veoma brzo. 

Najbolja mesta za nanošenje parfema jesu ona pulsirajuća, a najpoznatiji je dlan. Kad naprskate parfem na ovo mesto, ono pulsira i tako raznosi arome parfema. Dok je drugo mesto na vratu, sa strane, takođe veoma pouplarno za prskanje parfema.

Za više zanimljivih informacija, pratite naš portal akter.co.rs.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *