Kozmetički tretmani za osveženje lica

Licu je potrebna posebna nega. Ne postoji uzalud toliko razvijena kozmetička industrija sa bogatom ponudom krema za kožu lica koje obećavaju sve i svašta, od mladalačke kože do nevidljivih bora i pora. Svako ko se trudi oko izgleda lica, pored kozmetičkih preparata koji mu najviše odgovaraju, redovno ide na kozmetičke tretmane.

Kozmetički tretmani za osveženje lica, ukoliko se obavljaju na pravilan način i u odgovarajuće vreme, mogu samo da pomognu i poboljšalju stanje kože lica.

Onima koji nikad nisu posetili kozmetičara, a planiraju to da urade, sledeća lista biće od pomoći da otkriju koja će to vrsta kozmetičkog tretmana najbolje odgovarati njima. Kako je ponuda raznovrsna, nekad nije lako odlučiti se samo za jedan, odnosno onaj najbolji.

Raznorazni pilinzi, zanimljiva mezoterapija, neophodna hidratacija kože, luksuzna masaža lica – na vama je da odlučite.

Pilinzi – dubinsko čišćenje kože

 

Iako se mnogi bezrazložno plaše pilinga, oni su zapravo vrlo korisni. Pilinzima se dubinski čisti koža, uklanjaju se mrtve ćelije, ispravljaju se nepravilnosti, ublažavaju se bore, ožiljci i pore, a kozmetički preparati se onda bolje upijaju u kožu i efikasniji su. Pilinzi se najčešće dele na hemijske, mehaničke i enzimske. Mehanički piling podrazumeva čestice koje čiste kožu, stimulišu cirkulaciju i utiču na ćelijsku reprodukciju. Enzimski piling je nežniji i blaži od mehaničkog i on se zasniva na enzimima koji se pri kontaktu sa kožom aktiviraju i uklanjaju nečistoću i mrtve ćelije.

Hemijski pilinzi su druga priča.

Oni se razlikuju od mehaničkih i enzimskih i komplikovaniji su. Izvode se u kozmetičkim salonima i centrima. Hemijski piling se zasniva na određenim hemijskim supstancama, uglavnom kiselinama, koje obnavljaju kožu lica tako što dovode do ljuštenja stare kože i mrtvih ćelija. Kako jačina hemijskih pilinga varira od blagih ka agresivnim, razlikuju se površinski, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. U zavisnosti od vašeg problema i vaših potreba, bira se odgovarajući od ovih. Hemijski pilinzi pomažu u rešavanju mnogih problema – akni, bora, fleka, ožiljaka. Hemijski pilinzi se prvenstveno rade na licu, ali mogu se raditi i na ostatku tela, ukoliko za to ima potrebe, pa ograničavanja u tom smislu nema.

Mezoterapija – specijalan antiejdž tretman

Mezoterapija je vrlo interesantan kozmetički tretman za osveženje lica, ali i čitavog tela. Ovaj nehirurški tretman estetske medicine zapravo je brzo i lako rešenje mnogih problema koji muče savremene žene, ali i muškarce. Mezoterapija oslobađa celulita, bora, podočnjaka, strija, masnih naslaga, kao i mnogih znakova starenja kože.

Ovaj tretman se zasniva na ubrizgavanju određenih vitaminskih koktela i aktivnih supstanci u središnji deo kože, odnosno mezoderm, po čemu je i dobila ime. Kako se problem mezoterapijom tretira direktno, rezultati su brzi, a tretman praktičan.

Mezoterapija je nastala pedesetih godina prošlog veka u Francuskoj, a danas je vrlo popularan kozmetički tretman u čitavom svetu.

Tretmani mezoterapije lica se uspešno sprovode u Srbiju, tj. Beogradu i svim većim gradovima, a više detalja o ovoj vrsti tretiranja lica pogledajte u Anti Aging studiju ovde.

Mezokokteli, u čiji sastav ulaze aminikiseline, minerali, hijaluronska kiselina i ostale supstance dobre za kožu, ubrizgavaju se u nju injekcijom ili neinvazivno, a potrebno je nekoliko tretmana mezoterapije da bi se problem uklonio. Mezoterapija je zapravo antiejdž tretman jer se bori protiv znakova starenja koji su vidljivi na koži. Međutim, na mezoterapiju mogu otići i mlađi ljudi, jer ona ima široki spektar delovanja, pa može biti rešenje mnogih problema kako kod mlađe tako i kod starije populacije. Mezoterapiju nazivaju i „zdravom zamenom za botoks“.

 

Hidratacija kože lica – najbitnija stavka u nezi kože

Koži je stalno potrebna hidratacija. Bilo da imate suvu, masnu ili kombinovanu kožu, o redovnoj i kvalitetnoj hidrataciji morate brinuti ukoliko želite da vaša koža izgleda najbolje što može. Jedna od najčešćih zabluda je da masnokožci ne treba da hidriraju svoju kožu onoliko koliko ljudi sa suvom kožom, jer ona poseduje više vlažnosti. Istina je da se mora brinuti podjednako o hidrataciji kako suve, tako i masne kože, ali možda na različite načine. Hidratacija održava kožu mladom i zategnutom, a to znaju kozmetičari, pa nude tretmane duboke i intenzivne hidratacije kože lica.
Hidratacija

Kozmetički tretman hidratacije lica podrazumeva specijalne maske i hemijske preparate koje mogu na duge staze nahraniti kožu lica. Ovi preparati imaju stimulativno dejstvo na kožu, hidriraju je i omekšavaju. Takođe imaju i antiejdž svojstva, jer hrane ćelije i podstiču njihovu obnovu. Hidratacija kože obavljena u kozmetičkom salonu vraća prirodni sjaj i glatkoću kože, ali o hidrataciji se mora voditi računa i nakon kozmetičkog tretmana.

Razmazite sebe masažom lica

Verovatno i sami znate koliko masaže tela mogu biti delotvorne i od pomoći, ali da li ste znali šta sve može da uradi masaža lica? Masaža lica nije samo tretman u kom se uživa nego je i tretman koji rešava probleme na koži. Na primer, ultrazvučna masaža lica stvara prijatan pritisak, podstiče cirkulaciju, a aparat koji se koristi za masažu, zahvaljajući svojoj snazi, prodire u dublje slojeve kože lica na koje deluje. Sve to utiče na to da nakon masaže lica bore budu manje vidljive, a koža lepša na izgled i dodir.

Postoji mnogo vrsta masaže lica, a jedna od njih je i zogan masaža koja potiče iz Japana. Ovo je možda i najprirodniji kozmetički tretman za osveženje lica. Masaže lica pomažu da se smanje podočnjaci, otoci i eventuelne sezonske opekotine na koži, naduvenost lica, podstiče se regeneracija ćelija, koža lica se oslobođa toksina, a mogu da pomognu i kod problematičnog podbratka.

Stres svakodnevno narušava kako naše zdravlje tako i naš izgled, masaže su pravi odgovor na to kako se osloboditi štetnog stresa i anksioznosti. Masaže lica su iznenađujuće dobre za još jedan problem – upalu sinusa. Naime, stručna masaža lica pomaže u razbijanju nakupljenog sekreta i može da odblokira nosne kanale.

U svakom slučaju, pre posete kozmetičaru, potrudite se da odredite koji tip kože imate, koji su problemi kože lica koje najpre želite da rešite i koliko daleko želite da odete prilikom kozmetičkog tretmana. Ukoliko nemate odgovore na ova pitanja, posavetujte se sa stručnom osobom prilikom odabira odgovarajućeg kozmetičkog tretmana za osveženje lica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *