Najčešće zablude prilikom polaganja vožnje za B kategoriju

Kada se neko odluči da polaže za B kategoriju, on će se pre toga naravno dobro raspitati kako to funkcioniše. Naravno da među ljudima kruže i one priče koje nisu baš istinite i u koje ne bi trebalo da poverujete. Priča će uvek da bude, kao što je to u životu. Vi, kao početnik, bi trebalo da se držite isljučivo činjenica, a da zablude i tračeve potpuno zanemarite. Međutim, upravo kako bismo razbili neke zablude, treba ih i spomenuti i detaljno objasniti. Samo na taj način vam možda neke stvari postanu jasnije i očiglednije.

Zabluda 1 – 40 časova je previše

Mnogi govore da je 40 časova previše i da to samo koriste auto škole kako bi uzimale pare. To je toliko daleko od istine. Naime, 40 časova, ako govorimo realno, možda čak i premalo. Za 40 časova vožnje vi možete da naučite neke osnove kada je u pitanju sama vožnja, ali 90% situacija na putu i u saobraćaju nećete doživeti tokom tih 40 časova. Prava „zabava“ kreće kada položite za B kategoriju i kada sednete u auto sami i izađete na ulicu. Tada kreću da vam se dešavaju malo komplikovanije situacije i tada ćete verovatno pomisliti da ste mogli još koji čas da uplatite. Dakle, 40 časova je zakonska norma, to nisu odredile auto škole, već je procenjeno da je to neki minimum. Zato za tih 40 časova treba da se trudite da savladate što je više moguće osnova vožnje, kako bi vam kasnije bilo lakše. Polaganje za B kategoriju i nije tako komplikovano, samo morate da izbegnete te poluinformacije i da se držite činjenica. Sve o polaganju za vožnju možete saznati na https://www.autoskolapavlin.com/.

Zabluda 2 – iz prvog puta polažu samo oni kojima je „sređeno“

Ovo je zaista ogromna zabluda. Mnogi koji su prvog puta pali vožnju kažu da je to samo zato što im nije bilo sređeno. U potpunosti zanemariju svoje greške i promašaje na polaganju. Naravno, činjenica je da postoje oni ljudi kojima je „sređeno“ da polože za B kategoriju. To je isto činjenica, ali je zabluda da će svi oni kojima nije sređeno pasti na prvom polaganju za B kategoriju. Ukoliko vi na kraju imate maksimalan broj bodova, ukoliko tokom vožnje ne napravite niti jednu jedinu grešku, ukoliko ste sigurni u svoju vožnju, zašto mislite da nećete položiti? Naravno, i ako napravite neku grešku pri polaganju za dozvolu ne mora da zanači da nećete položiti, ali ako na primer koristite telefon dok polažete smatrajte da ste pali. Naravno da ćete položiti, a sada je daleko jednostavnije da vam neko i objasni zbog čega ste pali ili položili. Dakle, postoje i jasni kriterijumi, tako da i sami možete tokom vožnje da vidite da li ste pali ili ste položili.

Zabluda 3 – treba voziti pre upisa u školu

Ovo je takođe jedna zabluda, koja može mnogo da vas košta. Naime, možda će vam neko reći da pre samog polaganja za B kategoriju treba da sami sednete u auto i da pokušate da vozite. Zabluda je da treba da dođete u školu malo naučeni. To ne samo da je zabluda, već je zakonom kažnjivo, ali i vrlo opasno po vas, ali i po osobu koja se nalazi sa vama u kolima. Dakle, ne treba da pokušavate da vozite pre nego što upišete časove. Važno da je krenete redom, koracima koji su predviđeni, jer su oni sa pažnjom na taj način i uspostavljani. Mada, sve one koje malo više zanima svet automobilizma već znaju sve ove zablude i mogu vam reći iz prve ruke šta možete očekivati na polaganju i obuci za vozačku dozvolu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *