Nekoliko saveta za uređenje kupatila

Konačno ste se odlučiti da preuredite kupatilo. Želite da uradite kompletno renoviranje ili da ubacite neke sitnice, da unesete malo svežine. Kao i svako renoviranje, ni ovo ne predstavlja jednostavan zadatak. Postoji nekoliko stvari o kojima bi posebno trebalo povesti računa.

bathtub-1078929_960_720

Prvo i osnovno je da nije isto urediti malo i veliko kupatilo. Potom ne smete zanemariti svakako budžet kojim raspolažete. Ulaganja koštaju, zato je važno da napravite racionalni plan kojeg ćete se pridržavati koliko god je moguće, kako ne bi došlo do iznenadnih troškova. U zavisnosti od toga kolike su vaše mogućnosti, odredite šta je potrebno menjati, a šta nije. Najbolje je da krenete od osnovnih elemenata, bez kojih nijedno kupatilo ne može da funkcioniše. Tu se pre svega misli na sanitarije, bojlere i kade, a potom i na ostatak kupatilskog nameštaja koji upotpunjuje prostoriju.

Bojler je bitan uređaj svakog kupatila

Zamisliti danas neko domaćinstvo bez bojlera je praktično nemoguće. To jedan od najbitnijih uređaja svakog kupatila, zato prodaja bojlera postaje sve unosniji posao. Prilikom njegove kupovine trebalo obratiti pažnju na nekoliko detalja. Pre svega istražiti firme koje su se specilazivale za prodaju bojlera. Koji su uslovi, kakav tip bojlera je u pitanju, koje marke bojlera prodaju i slično. Kada pronađete adekvatno mesto gde se prodaju bojeri, sledi izbor onog koji će se na najbolji mogući način uklopiti u vaše kupatilo. Pored kvaliteta, koji je svakako jedan od važnih atributa na koji treba obratiti pažnju, ne treba zaboraviti na dimenzije, kako se bojler postavlja i gde se postavlja. Poznato je da prohromski bojleri spadaju u kvalitetniji model, sa dužim vekom trajanja.

Usput se i raspitajte da li firma u sklopu svojih usluga nudi i servis bojlera. To je jako važna stvar, jer na taj način nećete morati da brinete, gde biste mogli da nosite bojler na popravku ukoliko dođe do nekog iznenadnog kvara.

Prodaja bojlera i servis bojlera na jednom mestu

Danas većina mesta koja se bave prodajom bojlera u svojoj ponudi nudi servis bojlera, dostavu na kućnu adresu, montažu istog. Prilikom kupovine se zakaže sve što je potrebno, a njihovo osoblje dalje nastavlja posao.  Prodaja i servis bojlera, sve se dobija na jednom mestu.

Ako imate malo kupatilo, savetuju se bojleri manjih dimenzija, kako bi se sve uklopilo, a opet delovalo funkcionalno. Kod manjih kupatila važna je dobra organizacija kako bi se sve stalo, a da ne deluje prenatrpano. Bojleri se ovom lučaju postavljaju u samom uglu, jer na taj način neće poremetiti samu koncepciju prostorije.

Rasveta će upotpuniti vaše kupatilo

Kada je reč o rasveti, vodite računa da to deluje prikladno i skladno. Stručnjaci savetuju da se ne preteruje sa osvetljenjem, jer previše svetla može vizuelno da umanji sam prostor. I ovde sve zavisi od dimenzija vašeg kupatila. Ako je kupatilo u vašem domu prostrano preporučuju se lusteri, koji se ponovo vraćaju u modu. Nećete pogrešiti ni sa plafonjerkama, koje se danas prave u različitim oblicima i u različitim dezenima. Za ljubitelje romantike, preporučuju se male lampice ili sveće koje će uneti dozu misterije i elegancije u kupatilo.

Uz dobre savete lako ćete urediti kupatilo i učiniti ga pravom oazom mira.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *