Neophodna oprema za bebe na letovanju

Najčešće pitanje prilikom planiranja letovanja sa bebom jeste šta sve poneti od opreme za bebe? Za početak, potrebno je da se dobro naoružate strpljenjem i da se dobro informišete. Kako ne biste zaboravili nešto od neophodne bebi opreme koju treba da ponesete, najbolje je da nakon informisanja napravite spisak.

Pri tom, poželjno je da sa pravljenjem spiska počnete bar deset dana pre polaska, jer je reč o podugačkom spisku. Dobro sastavljen spisak omogućiće vam prijatno letovanje, gde ćete uživati u trenutku kada se vaša beba prvi put kupa u moru ili dok se igra u pesku. U daljem tekstu, podsetićemo vas šta vam je najpotrebnije od opreme za bebe prilikom letovanja.

Nezavsino od toga da li na letovanje putujete automobilom, vozom, autobusom ili avionom, spisak sa najneophodnijom opremom za bebe se bitno ne razlikuje. Na samom početku, potrebno je poneti dovoljno odeće za bebu, jer na letovanju se bebe češće prljaju, pa roditelji treba da računaju na najmanje tri presvlačenja dnevno. Važno je da odeća bude prijatna i pamučna i da bude namenjena i za toplo i hladno vreme. U slučaju da beba hoda ili deluje da bi mogla da prohoda na letovanju, treba poneti odgovarajuću obuću. Za zaštitu od sunca važno je poneti šeširić ili kačket, a praktične su i marame – kačketi, jer se prilagođavaju glavici.

Oprema za bebe koja možda zauzima malo više mesta u gepeku, ali je itekako neophodna, jesu prenosivi krevetac i kolica. Preporučujemo roditeljima da nađu načine da ih spakuju i da ne planiraju da letuju bez njih. Dobar san je jako važan, jer je reč o odmoru, a beba će jedino u svom krevecu lepo spavati, pa samim tim i vi sa njom. Za večernje šetnje, kolica su neophodna, a ujedno vam i pružaju mogućnost da duže ostanete u šetnji, dok beba može zaspati u njima. Kišobran kolica se lakše sklapaju i zauzimaju manje mesta, ali su uglavnom manje udobna, pa ostaje na vama da odlučite koja ćete poneti. Poželjno je da kolica imaju i suncobrančić, ukoliko planirate da beba u njima putuje do plaže.

Dalje, što se tiče neophodne opreme za bebe, tu su cucle, flašice, sterilizator ili posuda u kojoj ćete ih otkuvavati. Ponesite i pelene u dovoljnim količinama, a možete za kupanje poneti  i vodootporne pelene koje mogu biti veoma praktične, kako za vas tako i za bebu. Kozmetika za bebu se podrazumeva i treba spakovati sve ono što beba koristi kod kuće (šampon, sapun, makazice, štapići za uši, itd.), uz dodatak kreme za zaštitu od sunca. Za bebu, iz predostrožnosti, treba poneti i priručnu apoteku, u kojoj treba da se nađu krema za osip, elektroliti, sirup za temperaturu, probiotik i sprej za zaštitu od insekata, kao i fiziološki rastvor, aspirator, toplomer, sterilna gaza i flaster. Što se tiče hrane, ako beba ne sisa, treba poneti dovoljnu količinu adaptiranog mleka. Kako bi bebi bilo zanimljivo na plaži, potrebno je poneti igračke za pesak i vodu i gumu za naduvavanje. Takođe, na spisku treba da se nađu i peškiri za bebu, kako za plažu tako i za kućnu upotrebu.

Ovo je osnovna oprema za bebe koju treba poneti na letovanje. Naravno, sve ostalo je nadoknadivo. Verovatno vam sve ovo deluje previše komplikovano, ali ako krenete na vreme sa pravljenjem spiska opreme za bebe koju treba poneti, posao će vam biti znatno olakšan i nećete ništa zaboraviti, a spisak će vam ostati i za narednu godinu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *