Očaravajuća mesta koja morate posetiti ako ste u Beogradu

Svako mesto sa sobom nosi svoje posebnosti, znamenitosti i zanimljive priče po kojima se izdvaja i koje ga čine posebnim. Beograd kao glavni grad u sebi krije nemerljiv broj takvih mesta, koja morate obići i posetiti, bilo da živite u Beogradu ili planirate da dođete u posetu. Oni koji u njemu žive će ga još više voleti kada ga bolje upoznaju, a posetioci će mu se iznova vraćati.

Veoma važna stvar za sve one koji dolaze u Beograd je ta da je smeštaj odlično organizovan, bilo da tražite stan na dan ili neki drugi vid smeštaja, bez problema ćete ga naći i moći ćete da se skoncentrišete i prepustite svim čarima koje prestonica nudi.

Koja su to mesta koja ne smete zaobići i na kojima ćete osetiti autentični duh grada?

beograd reka

Dorćol i obala Dunava ostavljaju bez daha

Nekada je ovaj deo grada bio raskrsnica trgovačkih puteva, kao i centar trgovine u čitavom regionu. Dorćol je jedan od najlepših delova grada koji pleni sa svojom autentičnom arhitekturom i živopisnim ulicama u kojima uživa svaki njegov stanovnik ili posetilac. Na obali Dunava je smešten donji Dorćol i odatle se pruža očaravajuć pogled na reku i idealno je mesto za opuštajuće šetnje i relaksaciju. To je jedan od najživopisnijih priobalskih delova grada sa kilometarskim dugim šetalištem koji je povezan sa savskim kejom starog dela grada. Gornji Dorćol obiluje poslastičarnicama, restoranima, kao i zanimljivo dizajniranim kafeima u kojima u svakom trenutku možete biti usluženi.

Muzej nauke i tehnike, sa svojom stalnom postavkom istorije kućnih i drugih aparata, je mesto gde ćete videti i naučiti mnogo zanimljivih stvari, tako da ga nikako nemojte zaobići.

Botanička bašta u srcu grada

Nastala u XIX veku, poseduje preko 2000 biljnih vrsta, i predstavlja pravi mali raj za odmor od gradske vreve i brzog života koji glavni grad sa sobom nosi. Kao jedan od najvećih muzeja biljaka na otvorenom, to je mesto idealno za relaksaciju i koje će ostaviti na vas utisak koji ćete dugo pamtiti.

botanička bašta beograd-compressed

Kosančićev venac

Stari deo grada, koji se nalazi u blizini Knez Mihajlove i sa kog se pruža pogled na reku Savu, je jedno od mesta koje ne smete zaobići prilikom šetnje centrom grada. Kulturni centar prestonice u XIX veku danas se ponosi Sabornom crkvom, Konakom kneginje Ljubice, kao i arhitekturom koja pripada periodu secesije.

Ako odlučite da prespavate u prestonici i naredni dan nastavite razgledanje, to ćete moći da uradite bez ikakvih problema jer prenoćište Beograd nudi veliki broj mesta koja su vam uvek na usluzi.

Tvrđava i kalemegdanski park – idealan spoj

Kalemegdanski park sa impresivnom tvrđavom se nastavlja na pešačku zonu u Knez Mihajlovoj ulici, tako da je nezaobilazno mesto za sve one koji su u glavnom gradu. Prva tvrđava podignuta je još za vreme Rimljana, a danas je odlično očuvana i predstavlja jedan od najvećih kompleksa te vrste u čitavoj Evropi, a sam park je prvi po veličini u Beogradu. Obiluje muzejima, restoranima, dok se sa kalemegdanske terase pruža savršen pogled na ušće Save u Dunav. I naravno, poseta Zoo vrtu je svakako preporuka za sve one koji se nađu na Kalemegdanu.

Ovo su samo neka od mesta koja će vam otkriti kakav je Beograd zaista i zašto je tako poseban. Da bi se grad koji je toliko bogat najražličitijim sadržajima upoznao potrebno je vreme, a kako smeštaj Beograd nudi vrhunsku uslugu, biće vam potrebna samo vaša dobra volja i odlučnost da se prepustite svim čarima koje ovaj divni grad nudi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *