Ne budi lenj, prodaj polovni automobil i planiraj novi

Okej svi se slažu da stari polovni automobili nekada mogu više odmagati nego pomagati i služiti transportu. Koliko puta smo slušali i prisustvovali scenema gde vozač automobila besno reaguje kada auto počne da ga izdaje?

Pokvareni automobil pored puta

Pokvareni automobil pored puta

U stvari, koliko ste puta i sami doživeli želju da lično šutnete svoj stari automobil kom polako otkazuje deo po deo i često vas ostvlja nasred puta u nekoj Nedođiji? Reklo bi se previše puta. Vozači najčešće trpe ovakve stvari sve do trenutka pucanja, kada automobil postaje potpuno neupotrebljiv, a kada je već odavno iscrpeo sav novac iz džepa.

Neki od razloga zašto se vozači ne odlučuju lako na prodaju polovnog automobila je i taj što smatraju da nema šanse da prodaju svoj auto, ili bi bilo preveliko cimanje za potragom kupca.

E to je upravo tema ovog teksta. Jer to ne mora biti baš tako.

Naravno, ovakav scenario se ne odnosi na sve vrste polovnih automobila, ali na one starije, koji jedva prolaze tehnički pregled iz godine u godinu i za koje se i sam majstor krsti i pita kako je ovo čudo uopšte živo, definitivno da. Ukoliko posedujete ovakav automobil, evo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da konačno napravite korak i ponudite svoje staro vozilo agenciji za otkup polovnih automobila.

Popunićete budžet za kupovinu novog automobila

Ako ste pak i razmišljali da u nekom trenutku da zamenite svoj stari polovni automobil za neki novi, ili barem polovni automobil novijeg doba, odličan korak do ostvarenja cilja jeste da postojeći budžet dopunite novcem koji možete izvući iz starog automobila. Ukoliko je u pitanju sasvim pristojan auto, sigurno ćete izvući pristojnu sumu novca, a čak iako je auto neispravan, stoji u dvorištu i ne znate šta biste sa njim, agencije za otkup polovnih automobila otkupljuju sve vrste auta. Zato čak i u najbezizlaznijem trenutku možete veoma brzo zaraditi novac.

Konstantno ulaganje u stare delove za auto je neisplativije od novog vozila

Čak iako se mogu naći povoljni delovi za stare modele automobila, postavlja se pitanje dokle će to zapravo biti održivo. Ako imate potrebu da na svakih mesec, dva dana dodatno ulažete u auto, vreme je za promenu novi pogled na budućnost, tj. zeleno svetlo da optimizacija poslovanja počne da se primenjuje.

U krajnjem slučaju, postavlja se i pitanje dokle ćete moći da pronalazite ispravne delove za svoj stari automobil kom je odavno već prošao rok, ali i proizvodnja brendiranih delova.

Ako delovi počnu da ručaju umesto vas, stvari su otišle predaleko.

Bezbednost u vožnji

Stari automobili najčešće nemaju svu potrebnu opremu za bezbednost vozača i ostalih putnika u automobilu i predstavljaju pravi rizik u vožnji. Osim što postoji opasnost za same putnike u vozilu koje nema vazdušne jastuke, opasnost vreba i prema ostalim učesnicima u saobraćaju.

Kako?

Tako što neispravno vozilo ima veće šanse da otkaže u trenutku kada to nikako ne bi smelo da se dogodi, te ne samo što možete napraviti ozbiljan saobraćajni prekršaj, već možete i ugroziti ostale učesnike u saobraćaju. Ukombinujte to sa nepostojanjem propisane opreme za bezbednost putnika u automobilu, poput air bag-ova i dobijate sliku zašto je novi automobil prekopotreban, a zašto je stari spreman za otkup polovnjaka.

Nema potrebe za traganjem kupca

Velika prednost koju otkupljivači polovnih automobila nude i prave kao razliku u odnosu na klasičnu prodaju polovnih vozila jeste ta što nema potrebe da tražite kupca, već jednostavan poziv na telefon za otkup polovnih vozila automatski pruža ponudu i isplatu novca po nalaženju. Malo cenkanja, pregovaranja i mogućnosti da prikažete svoje vozilo što je bolje moguće, može pružiti odličnu zaradu ili barem šansu za regeneraciju živaca koje Vam je pojela ta starudija od automobila.

Moćićete sigurno da pođete na put

Nakon što ste propustili više prilika da se malo odmorite i pođete na put automobilom, što zbog njegove nesigurnosti i česte neispravnosti, što zbog toga što sav novac odlazi na popravku i ostale prekopotrebne elemente svakodnevnog života, uz novi automobil ćete zapravo uložiti u svoje živce, odmor i priliku da malo danete dušom. Čak iako ne biste odlazili u inostranstvo na letovanje, sama vožnja po Srbiji će biti udobnija i komfornija.

Redovni servis je dovoljan za održavanje novijeg auta

Ponovo se vraćamo na ono ulaganje u sopstveno vozilo. Kada kupite nov automobil ili barem novije polovno vozilo, u najvećem broju slučajeva olakšavate svoj budžet i uopšte potrebu za popravkama. Redovan servis automobila bi trebalo da bude sasvim dovoljan za duži vremenski period.

Zašto se onda ne odlučiti da kontaktirate otkup automobila? Ostaje misterija, a reklo bi se da je često i lenjost i želja za akcijom jedan od faktora koji Vas sprečava u tome. Upravo zato sajt Akter je tu da Vas motiviše i podstakne na prave poduhvate i podvige.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *