Samoobrazovanje uz COBISS ili virtuelnu biblioteku Srbije

Svim studentima, ljudima koji istražuju, a pre svega neguju samoobrazovanje u pravom smislu reči, od velike pomoći je da počnu da koriste COBISS, virtuelnu biblioteku Srbije. Nije bitno kojom temom se bavite i šta istražujete, sigurno ćete uz pomoć COBISS-a pronaći neku literaturu koja vam može biti od pomoći.

Biblioteka, slika: https://www.pexels.com

Biblioteka

Preko COBISS-a omogućen je pristup u više do 170 biblioteka u Srbiji, pa možete da vidite gde se nalazi baš ono šta vama treba.

Preko:

  • 60.000 linkova do elektronskih izvora,
  • 800.000 tekstova, 70.000 novina i časopisa,
  • preko 1,5 miliona knjiga i
  • 200.000 neknjiževne građe – kroz sve to je COBISS vodič.

Uz pomoć virtuelne biblioteke Srbije možete pregledati pozajmljenu građu, možete produžiti pozajmicu, a možete i rezervisati ono što vam se dopada.

Ova baza podataka o bibliotekama može da pomogne da se snađete u hitnim situacijama, na pimer, prilikom spremanja ispita, jer onda ne morate da lutate od biblioteke do biblioteke tražeći ono neophodno za polaganje ispita.

COBISS omogućuje brz, jednostavan i lak onlajn pristup bazama podataka biblioteka.

Postoji mogućnost i detaljnije pretrage, gde možete sami odabrati one biblioteke koje vas interesuju, izdvojiti jedan grad i možete tražiti samo određeno izdanje neke knjige ili samo određenog autora.

COBISS je važan korak ka osavremenjivaju i modernizovanju biblioteka u Srbiji.

Treba iskoristiti prednosti toga, jer je ovaj način pretrage bibliotečkih fondova zaista olakšica i prava prečica. Biblioteke nisu bauk, a COBISS pomaže da izbegnete gužve, neraspoložene bibliotekare i dugo čekanje u bibliotekama.

Šta reći, posetite sajt COBISS-a!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *