Šta sve treba da znate o kamerama za video nadzor?

Ako ste razmatrali opciju postavljanja kamere za video nadzor na svoju kuću ili poslovni objekat, na pravom ste mestu. U ovom tekstu ćete se detaljnije upoznati sa kamerama za video nadzor i dobiti potrebne informacije kako biste se što lakše opredelili za odgovarajuću.

Šta su kamere za video nadzor?

Kamere za video nadzor predstavljaju posebne uređaje koji imaju funkciju da snimaju unutrašnjost vašeg doma (ili poslovnog prostora), kao i spoljašnjost (dvorište, ulaz, neposredno okruženje objekta) i na taj način ga štite od neželjenih “gostiju”, odnosno, potencijalnih provalnika, krađe ili bilo kojih drugih neželjenih radnji oko vašeg objekta. Kamere za video nadzor su izuzetno praktično sredstvo da podignete nivo bezbednosti i zaštitite svoj dom ili poslovni prostor od napada. 

Ako se pitate da li vam je potrebna kamera za video nadzor, odgovor je svakako da biste uz video nadzor bili umnogome mirniji i bezbedniji nego bez nje. Razlog tome je što kamere za video nadzor, odnosno, materijal koji one beleže predstavljaju čvrst materijalni dokaz na sudu, ukoliko dođe do neprijatnih situacija i problema i kamera zabeleži sumnjive i bezbednosno ugrožavajuće radnje oko objekta.

Vrste kamera za video nadzor

Ukoliko ste doneli čvrstu odluku da doprinesete sopstvenoj bezbednosti i bezbednosti određenog objekta pomoću kamera za video nadzor, u nastavku teksta vam predstavljamo vrste video kamera kako biste što lakše i brže doneli odluku. 

Kamere za video nadzor se razlikuju prema:

Mestu gde ih postavljate

Razmislite koji deo objekta želite da obezbedite pošto su u ponudi unutrašnje i spoljašnje kamere, kao i video zvona, koja su faktički kamere sa spoljašnje strane, ali se tretiraju kao posebna vrsta. Ako želite da obezbedite unutrašnjost objekta, savetuje se da fokus snimanja budu najprohodniji prostori, kao što su hodnik i dnevna soba. Spoljne kamere su malo skuplje od unutrašnjih zbog veće otpornosti, odnosno zbog vremenskih uslova. Pozicioniraju se u skladu sa vašim zahtevima koji deo objekta želite da pokrijete video nadzorom. Video zvona, kao što sam naziv nagoveštava, predstavljaju kamere koje su postavljene na zvono. Nalaze se na ulaznim vratima i pokrivaju frontalni deo vašeg objekta. 

Izvoru napajanja

U zavisnosti od toga gde želite da pozicionirate svoju kameru birate i način napajanja video kamere. Postoje kamere koje kao izvor napajanja koriste električnu energiju, i one su pogodne za unutrašnjost objekta gde imate utičnicu, odnosno, jednostavan pristup struji. Za spoljašnje kamere bolja opcija su bežične kamere koje kao izvor napajanja koriste bateriju.

Materijalu od kojeg su napravljene

Kamere se takođe dele i prema materijalu od kojeg su napravljene. U ponudi imate kamere čije je kućište napravljeno od plastike među kojima takođe ima razlike u kvalitetu plastike. Kvalitet birate u zavisnosti od namene i koliko novca ste spremni za izdvojite za ovu instalaciju. S druge strane, postoje i kamere izražene od aluminijuma. Ove kamere će biti izbor kada je potrebna otpornija i jača kamera koja treba da izdrži udarac, pad ili bilo koji spoljašnji faktor usled kojeg ne bi smela da bude uništena. Takođe, mogu se naći i kombinacije plastike i aluminijuma, pri čemu su kućišta izrađena od plastike, dok je deo oko objektivna izrađen od metala. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *