Stomatolog – dugogodišnji i pouzdan partner blistavog osmeha

Zubi su neizmerno vredan dar prirode, zahvaljujući kojem se ne samo obavlja veliki deo funkcije govora i ishrane, već i stvara snažan prvi utisak kompletnog fizičkog izgleda. Osmeh je mnogo više od „ukrasa“ koji nema cenu i konkurenciju, jer je činilac zdravlja već od prvih meseci života i naznaka u vilici i desnima. 

Stomatolog je zadužen za zdravlje zuba, kao besprekoran profesionalac koji može da reši brojne probleme, ali i da ih blagovremeno i preventivnim pregledima predvidi. Zbog toga je neophodno da deca u najranijem dobu odrastanja imaju razvijene navike odlaska kod zubara i održavanja čistoće mlečnih i kasnije stalnih zubića, kako bi bili što dugovečniji i trajniji. 

Održavanje beline zuba kod dece i ljudi svih generacija

Odlazak kod zubara treba da bude opuštajući i sa osmehom, jer će učiniti da se svaki mogući problem reši za kratko vreme, kao i da zubi budu čisti, zdravi i negovani. Stomatolog dobija stručnost nakon završenog fakulteta i stečene univerzitetske diplome, kao i obavljene profesionalne prakse. Svojim znanjem i iskustvom doktori stomatologije ulažu napor da bezbolnim metodama izvrše čišćenje kamenca, izbeljivanje zuba, popravku uz plombe, vađenje i ugradnju veštačkih varijanti, kao što su implantati.

Da bi se zadržala belina zuba preventivni pregledi su ključ uspeha, jer je to način da apsolutno svaka nečistoća, tačkica i problemi budu otkriveni već sa prvim naznakama na površini gleđi. Kod dece mlečni zubi ispadaju odrastanjem i zamenjuju ih stalni, ali ukoliko se navika stekne od prvih dana izrastanja, svaki odlazak kod stomatologa biće deo rutine i odgovornosti bez osećaja stresa i nelagodnosti. 

Efikasne procedure koje rešavaju svaki problem bola i neprijatnosti

Stomatolog će pored održavanja zdravlja zuba, čistoće i blistavosti osmeha, rešiti svaki problem bola u usnoj duplji, koji je u vezi sa njihovim izrastanjem, pozicijom i stanjem. Za razliku od nekadašnjeg vremena kada je zubar bio gotovo sinonim za bol i neprijatnost u nedostatku tehnike i tehnologija kao što je to današnja, sada je situacija potpuno drugačija. Naime, uz anesteziju, jednostavne procedure popravke zuba sa ili bez vađenja živca, kao i inovativne uređaje, svaki postupak kratko traje i pacijenti se brzo vraćaju u svakodnevnicu. Zahvaljujući novim izumima, anestetici imaju trenutno dejstvo, bez potrebe čekanja duže od nekoliko minuta. 

Kada je u pitanju vađenje zuba, opremljena stomatološka ordinacija realizuje postupak brzo, bezbolno i sa lakoćom. Stomatolog može biti obučen i stručan za ugradnju implantata sa metalnim ili bezmetalnim krunicama, zatim gotovih mostova sa veštačkim zubima, i mnogo drugih intervecija zamene dotrajalog osmeha novim „biserima“ u vilici. Za belinu dugi niz godina, važno je odabrati da stomatolog bude iskusan, sa moderno opremljenom ordinacijom i uz tim koji je spreman u svakom trenutku da ohrabri, izađe u susret potrebama pacijenata, kao i nagradi lojalnost i poverenje akcijama i niskim cenama. 

Stomatolog je mnogo značajnija ličnost od definisanja kao osobe ili tima koji se bavi zdravljem zuba i osmeha. U profesionalnim stomatološkim ordinacijama pruža se ruka poverenja, saradnje i podrške u svakom trenutku, što je osnovni način da se pacijenti rasterete stresa, nelagodnosti, neprijatnosti i osećaja pritiska. Biti uveren da se o zubima bavi osoba od poverenja, mnogo je značajno za sveukupno zadovoljstvo, kvalitet i lojalnost koju će imati pacijenti. 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *