Top besplatne aplikacije za mobitele

S toliko aplikacija dostupnih na vašoj Google Play trgovini, teško je pronaći onu koju želite. Zato smo sastavili popis najboljih besplatnih aplikacija za mobitele za svaku kategoriju koju možete besplatno preuzeti već danas. Neke od njih nude razne male kupovine putem aplikacije, ali to čine samo na tom popisu ako je besplatna aplikacija vrijedna upotrebe. Dakle, da li ste u potrazi za najboljim besplatnim aplikacijama za kameru, bacačima ili bilo što drugo, vjerovatno smo ga pokrili. Napomena: svaka od ovih aplikacija zahtjeva da imate Gmail nalog kako bi mogli instalirati preko Play trgovine, a uputstvo kako napraviti Gmail imate na ovom linku.

Najbolja aplikacija kao antivirus: Malwarebytes Anti-Malware

Najbolja antivirusna aplikacija možda će zavisiti o tome koristite li je kao samostalan softver ili u kombinaciji sa licencom za paket radne površine, ali bez obzira na način, ako želite besplatnu, učinkovitu i fokusiranu aplikaciju za zaštitu od zlonamjernih programa na vašem telefonu, vrijedi preuzeti Malwarebytes.

Ima jednostavan korisnički interfejs i ne dolazi kao prevelika, napuhana aplikacija koja preplavljuje telefon. Umjesto toga, fokusira se isključivo na zaštitu vašeg uređaja od zlonamjernog softvera i prepoznavanje mogućih poteškoća vezanih uz privatnost.

Sigurnost, kontrola podataka, slika: https://www.pexels.com

Sigurnost, kontrola podataka

Najbolja aplikacija za vrijeme: Accuweather

S nizom opcija predviđanja unaprijed i jednostavnim, dobro dizajniranim korisničkim interfejsom ima funkcije  koje očekujete, ali to je dodatak stvari poput indeksa „RealFeel“ koji daje naznake kako će se zapravo osjećati vani  uzimajući u obzir druge faktore , poput vjetra, a ne samo unos temperature, koji stvarno Accuweather ističu.

Ima i zgodno upozorenje za kišu koja vam daje procjenu na vrijeme prije nego što je vjerovatno da će kiša pasti. To je slično, a ne sasvim dobro, kao i upozorenja na kišu Dark Sky-a, ali morate platiti tu opciju kod Dark Sky-a.

Više o aplikacijama za vremensku prognozu možete pročitati na linku http://www.itrevolucija.org/najbolja-aplikacija-za-vremensku-prognozu/.

Najbolji offline GPS: Google Mape

Kombinijući  potrebu za „slobodnim“ s izvanmrežnim sposobnostima, ovo je zahtjevnije, ali ne sasvim nemoguće jer još uvijek postoje dobre opcije. Najsposobnija potpuno besplatna opcija, međutim, još uvijek je Google Maps.

Odobreno, na svoj telefon morate preuzeti različita područja karte da biste ih mogli koristiti izvan mreže, ali sada možete preuzeti više, a postoje i opcije za vezu s pikovima (a ne veze). Nije savršeno, ali s različitim načinima putovanja i mogućnostima višestrukih ruta besplatno, teško je pobijediti. Ako ste spremni platiti malo, ipak postoje bolje opcije.

Najbolja besplatna aplikacija za fitnes i zdravlje: Run Keeper

Ako upotrebljavate noseći  alat za praćenje, možete upotrijebiti i aplikaciju kao i izvorni uređaj za praćenje. U idealnom svijetu odabrat ćete aplikacije, usluge i uređaje koji se integriraju zajedno. RunKeeper svakako označava taj okvir za mnoge od najčešće korištenih aplikacija.

Bez obzira na svoje ime, RunKeeper nije ograničen samo na praćenje vašeg trčanja, a teretana koju ne podržava već se može ručno dodati u aplikaciju tako da još uvijek možete pratiti sve na jednom mjestu. Dodajte podršku za Android Wear i Pebble te izvrstan zvučni način rada koji upotrebljava vašu glavnu aplikaciju za zvučni player.

Tu je i cool widget početnog ekrana za još lakše praćenje. Morati ćete platiti za otključavanje nekih funkcija, ali većina onoga što biste željeli dostupna je besplatno.

Najbolja tastatura: Google keyboard

Google je originalno osmislio Gboard za iPhone, a onda  su odvojili vrijeme kako bi bili dostupni za Android. Čekanje je bilo vrijedno jer je Googleova tastatura zabilježena i ažurirana sjajnim novim funkcijama, uključujući integrisano  pretraživanje weba, Google Prevoditelj i GIF pretraživanje. Gboard je potpuno besplatan, podržava tipkanje gesturama za pojedinačne riječi i cijele rečenice, veliku količinu jezika i skroman izbor tema.

Gboard koristi Googleov vlastiti govorni tekst za glasovno diktiranje, a iako možda nije najbolji na prediktivnom tekstu, naučit će od unesenih podataka u svim Googleovim aplikacijama i uslugama. Ako upotrebljavate Googleovu tastaturu, trebali biste provjeriti trgovinu na usluzi Google Play da biste ažurirali svoj telefon Gboardu.

Suština: Gboard ima prilično svaku funkciju  koju biste željeli s dodirne tastature, uključujući mogućnost brzog pretraživanja Googlea s gotovo bilo kojeg mjesta na telefonu. Brza, pouzdana i minimalistička, s opcijama teme za ugađanje postavki.

Još jedna stvar: idite na postavke tastature i uključite dugme G za brzi pristup Google pretraživanju. Nećete ga požaliti!

Više o samoj Google tastaturi i drugim najboljim tastaturama možete pročiati u tekstu  http://www.itrevolucija.org/5-najboljih-tastatura-za-android/.

Najbolja aplikacija za pohranu dokumenata : Google Drive Suite

Suite Google diska je grupa aplikacija koje su sve izravno integrisane u Google disk. Aplikacije uključuju Google Dokumente, Google prezentacije, Google tablice, Google fotografije i Google Keep zajedno sa stvarnom aplikacijom Google diska. Te se aplikacije prvenstveno baziraju na upotrebu kancelarije za dokumente, proračunske tablice i prezentacije, ali i za bilježenje, stvaranje sigurnosnih kopija fotografija i spremanje svih vrsta datoteka kojih se možete sjetiti. Najbolji dio je to što su svi besplatni, osim ako vam je potrebno više od 15 GB prostora za pohranu na Google disku. Većini ljudi ne treba. Ovo su sve velike besplatne aplikacije za Android.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *