Vikend u Beogradu- Top 5 saveta za savršen odmor

Grad na ušću Save u Dunav svojim jedinstvenim kulturnim i zabavnim sadržajima, istorijom i brojnim inovacijama pruža jedinstven doživljaj svima koji ga bar jednom posete. Beograd jeste glavni centar dešavanja, zato postoji bezbroj lokacija koje se mogu posetiti.

Stari delovi grada zajedno sa modernim i urbanim delom čine savršenu celinu koja privlači brojne turiste kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Raznolikost grada, brojne znamenitosti, muzeji, pozorišta, parkovi čine Beograd omiljenim mestom u kome svako može uživati i naći mesta koja u potpunosti odgovaraju njegovim željama.

Najatraktivnija i najpoznatija destinaciju Srbije idealna je za posete tokom bilo kog godišnjeg doba i uz napravljen plan posete određenim destinaijama, turisti mogu provesti kvalitetan vikend u Beogradu, koji je u skladu sa njihovim preferencijama.

Obilazak Kalemegdana – najznačajnijeg kulturno-istorijskog kompleksa grada

Mesto sa kog se pruža zadivljujuć pogled prema gradu i na kome se može naići na brojne znamenitosti koje svedoče o prošlim vremenima, iza kojih stoje razne priče i legende. Kalemegdan je takođe omiljeno mesto za šetnju u Beogradu, zato je u svako doba dana moguće videti ljude kako su se iz Knez Mihailove ulice uputili pravo ovde kako bi uživali u zelenim površinama i obezbedili sebi odmor od ubrzanog gradskog života.

Svakako nezaobilazan spomenik koji se rado posećuje na Kalemegdanu, ujedno i simbol grada, jeste Pobednik. Upravo to mesto turisti, ali i Beograđani biraju za jedno od omiljenih lokacija za slikanje, druženje ali i uživanje u prirodi.

Ostale znamenitosti na Kalemegdanu

 • Planetarijum na Kalemegdanu
 • Kula Nebojša
 • Rimski bunar na Kalemegdanu
 • Zoološki vrt
 • Prirodnjački muzej
 • Japanska česma
 • Dinopark na Kalemegdanu

Šoping vikend u Beogradu

U Beogradu postoji veliki broj tržnih centara, gotovo u svakom delu grada. U njima nalaze se prodavnice mnogih svetskih i nacionalnih brendova, ali svakako treba proveriti da li se željena prodavnica nalazi u tržnom centru u kojoj je planirano ići. Pored prelepo uređenih tržnih centara takođe postoji mogućnost odlaska u ,za kupoholičare, nezaobilaznu Knez Mihailovu gde turisti mogu pored uživanja u kupovini, šetati najpoznatijom ulicom Beograda i takođe mogu odmoriti u nekim od mnogobrojnih kafića koji se nalaze u ovoj ulici pa čak mogu naleteti i na neke gradske znamenitosti.

Najposećeniji tržni centri u Beogradu

 • Delta city Beograd
 • Ušće šoping centar
 • Tržni centar Rajićeva
 • Ada mall
 • Stadion šoping centar

Poseta Zemunu

Zemun se u velikoj meri razlikuje od ostatka Beograda, pa će poseta njemu ostaviti snažan utisak na svakoga. U njemu vlada drugačija, prijatna atmosfera i ne bi trebalo propustiti upoznavanje i sa ovim delom grada, za koji se veruje da je jedan od najstarijih evropskih naselja. Poznato je da je Dunav sa te strane najlepši, takođe Zemun je poznat po kaldrmisanim ulicama, specifičnoj arhitekturi i ribljim restoranima koji se nalaze duž šetališta uz reku.

Nezaobilazna atrakcija koju mora posetiti svako ko se nađe u Zemunu jeste Tvrđava Gardoš čiji se današnji ostaci vezuju još za 15. vek. Jedno od najlepših šetališta nalazi se upravo na ovom mestu, uz šetnju mogu se videti brodovi koji mirno plove rekom i odaju utisak spokojstva i daljine od urbanog dela. Zato je to omiljeno mesto mnogih turista i lokalnog stanovništva.

Skadarlija – boemski duh Beograda

Za sve ljubitelje noćnog života, ali i onih drugih Skadarlija je magično mesto koje ne bi trebalo propustiti. Jedna od najstarijih, ali i najlepših ulica u Beogradu sinonim je za dobar provod u brojnim restoranima koji se nalaze u njoj. Kaldrma, starogradska muzika i sama atmosfera nezaobilazna je za sve turiste koji se nađu u glavnom gradu.

skadarlija

Muzika, piće, hrana i druženje jesu odlike srpskog naroda tako su i noći provedene u ulici poput ove neopisive svim onima koji su imali prilike da okuse noćni provod u Beogradu, pogotovo tokom vikenda.

Najpoznatiji restorani Skadarlije

 • Restoran Velika Skadarlija
 • Restoran Tri šešira
 • Restoran Dva jelena
 • Restoran Šešir moj
 • Restoran Zavičaj

Izlet u prelepim predelima Avale

Večiti avanturisti u sklopu svog odmora u glavnom gradu nikako ne bi trebalo da propuste odlazak na jedinu zvaničnu planinu u Beogradu. Avala je povezana sa samim gradskim centrom, zato je do nje moguće doći kako automobilom tako i gradskim prevozom. Ono što prvo turisti posete na ovoj lokaciji jeste sam Avalski toranj sa koga se pruža zadivljujuć pogled. Takođe na samom tornju nalazi se i restoran tako turisti mogu uživati u svom obroku ili piću uz udobnosti restorana. Znamenitost koja se pored tornja veoma posećuje na Avali je Spomenik neznanom junaku, koji je na nekoliko minuta pešačenja od tornja na samom vrhu planine.

Beograd pruža i druge mogućnosti i druge atrakcije mimo gore navedenih. Turistima se svakako savetuje da pre putovanja u ovaj jedinstven grad, na ušću dveju reka, pogledaju gde sve mogu provoditi vreme i tako odmor prilagode sebi. Pomoć oko izbora lokacija koje bi trebalo posetiti, ali i svega ostalog što se tiče teme kako provesti savršeni vikend u Beogradu može se pronaći na web stranici Bookaweb-a. Svakako im neće biti lako da izaberu samo neke od avantura koje nudi glavni i najveći grad Srbije.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *