Za blistav osmeh: sve metode za izbeljivanje zuba

Već odavno, izbeljivanje zuba preraslo je iz trenda u zdrav odnos prema svom telu, svojim zubima i ishrani. Kako biste sve mogli da postignete blistav osmeh – od prirodnih do ordinacijskih tehnika za izbeljivanje zuba – u tekstu pred Vama.

Izaberite onaj, samo za Vas, pravi način, ako imate problema sa mrljama na zubima, žutilom i sličnim poteškoćama u zdravom izgledu svog osmeha.

izbeljivanje-zuba

Zdrave navike u ishrani

Za početak, za izbeljivanje zuba najdragocenije je promeniti neke loše navike u ishrani. Trudite se da izbegavate sva gazirana i preterano zaslađena pića, kafu i tamne čajeve. Šećer i kiseline ovih proizvoda znatno utiču na to da se boja zuba veoma brzo promeni, te se potrudite da u svoju ishranu uvedete što više sveže vode ili one sa nekoliko kapi limunovog ili pomorandžinog soka.

Ako baš ne možete bez navedenih napitaka, za izbeljivanje zuba mogu Vam pomoći razne paste i konac za zube, koje morate redovno koristiti.

Kada je hrana u pitanju, po izbeljivanje zuba pogubni su svi proizvodi brze hrane, kečap, majonez i ostali dodaci, kao i razne peciva. Ne samo što oni slabe imunitet jer nemaju dovoljno hranljivih sastojaka, već menjaju i boju zubima, te izazivaju ružne tamne fleke.

Umesto svega navedenog, grickajte voće u što manjim zalogajima. Voćne kiseline dobre su za baznu kiselost usne duplje, ali i za čišćenje zuba, te na taj način veoma lako možete postići efektno izbeljivanje zuba.

Prirodna sredstva za izbeljivanje zuba

Kada bar donekle redukujete loše navike u ishrani, možete uključiti i prirodna sredstva za izbeljivanje zuba. To najpre može biti pasta od sode bikarbone, soli i limunovog soka, koja je veoma efektna za površinsko uklanjanje fleka na zubima. Pošto je veoma jaka, preporuka je da je koristite maksimum dva puta nedeljno.

Takođe, možete se poslužiti i pravim darovima prirode, te za izbeljivanje zuba koristiti i razno voće. Primera radi, samo jedna rasečena jagoda može Vam za nekoliko minuta izbeleti zube, ako se potrudite da svaki zub posebno nežno istrljajte. Isto možete pokušati i sa unutrašnjom korom od banane, koja sadrži mnoge dragocene minerale.

Ako sve ovo ne da značajne rezultate, za izbeljivanje zuba možete se okrenuti i aktivnom uglju, koji se proizvodi u kapsulama za regulaciju probave. Jednu kapsulu otvorite i sadržajem istrljajte zube, pa isperite crnu smesu vodom i operite zube.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

Sigurno najefikasnija metoda za izbeljivanje zuba jeste bilo koja ordinacijska metoda, koju će Vam sprovesti Vaš stomatolog.

Za početak, moramo naglasiti da ordinacijsko izbeljivanje zuba obavezno morate sprovoditi isključivo u zubarskim ordinacijama, nikako u kozmetičkim salonima i na sličnim mestima, jer ove tehnike dobro poznaju samo stručnjaci.

Ordinacijsko izbeljivanje zuba deluje na srž problema i dubinski otklanja žutilo i sve fleke – dakle, ne sa površine zuba, koja se može samo donekle regulisati prirodnim sredstvima, već u dubljim slojevima gde problem i nastaje.

Pre samog tretmana, obavezna je konsultacija sa Vašim zubarom, koji će i odrediti koja tehnika je za Vaš problem najbolja. Trebalo bi da znate i da se izbeljivanje zuba ne radi trudnicama, dojiljama i svima onima koji imaju neke probleme sa desnima.

Vodite računa o svom zdravlju i lepoti!

Stomatološka ordinacija Vuković Voždovac

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *