Zanimljivi načini da osvežite izgled stare garderobe

Podignimo ruku svi mi koji se gotovo svakodnevno suočavamo sa onim pitanjem “šta da obučem” i isto tako svakodnevno odlučujemo da je vreme za šoping iako na taj način samo gomilamo garderobu koja nam posle nekog vremena ipak ponovo dosadi. Jasno je, potrebno nam je nešto održivije rešenje, naročito ukoliko vodimo računa o budžetu, ali i o životnoj sredini – ali, koje?

Ukoliko ste odlučili da ipak zadržite svoju staru garderobu ali ste isto tako rešili da joj udahnete novi život i učinite ponovo privlačnom za nošenje, u nastavku otkrijte nekoliko zanimljivih ideja za originalan garderober koji ćete voleti – duže vremena.

Štampa na tekstilu

Ukoliko ste jedna od onih osoba koja ima gomilu basic garderobe neutralnih tonova, štampa na tekstilu može da bude odlična ideja za ukrašavanje odeće koja vam je dosadila i koja se sada čini previše običnom. Štampom na tekstilu i najjednostavnija bela majica može se pretvoriti u super kul komad koji ćete moći da nosite i preko dana i uveče, a na vama je samo da odaberete šta ćete to odštampati – fotografiju, ilustraciju, natpis… Imate svu slobodu da se poigrate kako sa motivom koji želite da odštampate, tako i sa samim načinom štampe (postoji nekoliko načina štampe na tekstilu, preslikačima ili folijama). Bonus savet – ukoliko vam se dopadne štampa na tekstilu, ne morate da se zadržite samo na jednoj majici već na sličan način možete da ukrasite i bluze, dukseve, pa čak i cegere (jer dobar aksesoar nikada ne treba potcenjivati). 

Prekrajanje

Ukoliko ste skloni eksperimentisanju, a uz to imate smisla za modni dizajn, jasno je da će vam za osvežavanje izgleda stare garderobe biti potrebne samo makaze, igla i konac, eventualno mašina za šivenje, i vi ćete očas posla sami stvoriti svoj novi omiljeni komad. Košulja lako može da postane prsluk ili top koji se vezuje oko struka, duks može da postane komplet mini suknje i crop majice, a čak i farmerke možete da iskoristite za stvaranje potpuno novog komada – suknje, šortsa ili torbe. Uparivanjem sa novim stvarima, lako ćete dobiti kombinaciju koja će privlačiti poglede. 

Tie-Dye

Tie-Dye je jedan od vodećih trendova u poslednje vreme, a dobra vest je ta da ga nećemo nositi samo tokom proleća ili leta, već ćemo ove čuvene i specifične šarene komade lako moći da uklopimo i u jesenje autfite. Tie-Dye duks će biti obavezan ove jeseni, baš kao i majica koja se lako kombinuje sa bilo kojim kardiganom. Kako da napravite svoj savršeni Tie-Dye projekat? Jednostavno odaberite komad koji želite da ofarbate (majicu, duks, košulju, pa čak i farmerke), uvežite ga na željeni način (od načina vezivanja zavisi kako će izgledati šare u finalnom proizvodu) i isprskajte željenim bojama. Ukoliko ne želite da to sve na kraju bude previše šareno, odlučite se za jednu pastelnu nijansu, ukoliko farbate svetlu garderobu, ili izbeljivač, ukoliko želite da ukrasite tamniju garderobu ili džins. Ukoliko niste sigurni šta tačno treba da radite, slobodno se poslužite nekim od mnogobrojnih tutorijala na Youtubeu – sigurno će vas inspirisati.

Uživajte u novom omiljenom komadu garderobe!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *