Znanjem engleskog jezika do visoke zarade

Engleski jezik pruža univerzalnu mogućnost sporazumevanja svuda u svetu. Kao moćno i poznato sredstvo komunikacije, uz jedinstvenu primenu u gotovo svim zemljama, podrazumeva se bar prosečan nivo prepoznavanja i razumevanja. Iz tog razloga, iznedrili su se brojni kursevi engleskog jezika.


Posedovanje znanja engleskog jezika i sposobnosti komunikacija postalo je ne samo trend u svetu, već i svakodnevna potreba. Engleski jezik se uči tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, kao i na univerzitetima jer je prioritet u mnogim poslovima kasnije. Međutim, u slučaju nedovoljno dobrog govora i pisanja, preporučuju se kursevi engleskog jezika.

Tradicionalni poslovi za koje je neophodno znanje engleskog jezika

Mnogo je poslova za koje je neophodno perfektno znanje engleskog jezika, odnosno konverzacijski nivo. Razgovori za posao podrazumevaju deo komunikacije na engleskom jeziku, za mnoga radna mesta. Pre svega, možemo reći da tradicionalno je poznato da zaposleni u avionu – stjuarti i stjuardese moraju da znaju čak više jezika, a engleski se podrazumeva. Pored ovog posla, u porastu je broj aktivnosti koje da biste obavljali potreban je govor i pisanje svetskog jezika, što vidimo po uslovima iz konkursa različitih poslova. Takođe, operateri u različitim „call“ centrima imaju kao uslov za rad konverzaciju i na engleskom jeziku, jer ih mogu kontaktirati i drugi građani, osim onih koji govore srpski jezik. Za rad na brodu ili kruzeru znanje engleskog jezika je imperativ, a čak i često dodatno još nekog jezika. U pitanju su poslovi koji donose odličnu zaradu.

Noviji poslovi za koje je neophodno znanje engleskog jezika

Sve više je komunikacija naših preduzeća „preko granice“. Mnogo je inostranih kompanija, koje imaju poslovnice, fabrike i druge objekte u našoj zemlji, kada se i za administrativna radna mesta podrazumeva znanje engleskog jezika. Obavezno je u pisanoj komunikaciji putem imejla, a i tokom direktnih ili „online“ sastanaka, običnog govora i slično. U savremenim uslovima poslovanja svakodnevna komunikacija odvija se sve obimnije na engleskom jeziku. Takođe, poslovi sekretarica i administrativnih radnika kao osnovni zahtev imaju određeni nivo poznavanja engleskog jezika.

U porastu je broj i „online“ poslova, kao što je održavanje domaćih i inostranih seminara, a sve više su dostupni i kursevi engleskog jezika, i mnogi drugi stručni. Održavanje kurseva preko interneta za inostrane učenike, zaposlene i slično, u bilo kojoj oblasti podrazumeva sporazumevanje na engleskom jeziku, pa je znanje neophodno, bez obzira na to što postoji odsustvo ličnog kontakta. Tada su kursevi engleskog jezika neophodnost, odnosno osnovni resurs za obavljanje posla, koji je vrlo popularan sa odličnom zaradom.

Kursevi engleskog jezika

Da bi se obavljali i poslovi sa srednjom stručnom spremom, danas je jedan od opštih uslova znanje engleskog jezika. Upravo iz tog razloga, kursevi engleskog jezika organizuju se na brojne načine. Mnoge kompanije plaćaju zaposlenim pohađanje časova nakon posla, nekoliko puta sedmično. Takođe, sve više preduzeća angažuje stručnjake, tačnije profesore ili nastavnike engleskog jezika koji dolaze u kompaniju da održe časove zaposlenima, pa čak i u toku radnog vremena. U slučaju da su kursevi engleskog jezika nešto u šta preduzeće ne može da ulaže novčana sredstva, kadrovi koji su privlačni poslodavcu jesu oni koji jezik znaju odlično.

Ukoliko niste baš komunikativni u ovom pogledu na stranom jeziku, preporučuju se različiti kursevi engleskog jezika u prestonici, a i šire. Organizuju se časovi po pristupačnim cenama, u terminima prilagođenim radnom vremenu i obavezama. Često se odobravaju i popusti, dodatni besplatni časovi i slično. Kursevi engleskog jezika organizuju se prema kategorijama znanja, odnosno od početnog do najusavršenijeg nivoa. Stiču se različiti sertifikati, koji ne samo da su prednost prilikom konkurisanja za posao, već su mnogi i priznati na svetskom nivou.

Engleski jezik u sve većoj meri je preduslov zapošljavanja na mnogim radnim mestima. Kursevi engleskog jezika način su da potencijani zaposleni savlada pisanu i usmenu komunikaciju i samim tim ima znatno širi dijapazon poslova za koje može da konkuriše, a ujedno i veća šansa za uspeh na razgovoru za posao.

Pročitajte još zanimljivh tekstova iz katergorije ekonomija.

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *