Najbezbednija Mesta za Putovanje u 2021.

Iako i dalje postoje značajna ograničenja putovanja u inostranstvo, činjenica jeste da su neke zemlje uspele bolje da se nose sa padom turizma od drugih. Samim tim, one se trenutno smatraju najbezbednijim za putovanja.

Posle više od godinu i po dana od ograničenja putovanja, trud zemalja širom sveta da osposobe turističke kapacitete nam uliva nadu da će se stvar vratiti u normalu i da će predstojeća zima biti dostupna za putovanje u većinu zemalja.

Dok planirate svoje putovanje, dobro je imati na umu svaki mogući scenario na koji biste mogli naići.  Neka od glavnih pitanja koja treba da postavite sebi pre nego što krenete na put su:

  1. Broj letova i prevoza
  2. Ekonomska situacija u zemlji gde putujete
  3. Mogućnost zatvaranja granica

Među ostalom, treba biti svestan da se još uvek ne zna sa sigurnošću kakvo će stanje biti u budućnosti. Zbog nestabilne globalne političke situacije postoji verovatnoća da na mestu gde ste krenuli ostanete duže nego što ste planirali. Tako, i najlepše rajsko ostrvo može da postane neugodno ako niste spremni.

Kanada

Verovali ili ne, Kanada je izdržala potrese 2020. bolje od većine drugih zemalja, a kompanija za osiguranje putovanja pod imenom “Berkshire Hathaway Travel Protection” je proglasila Kanadu kao najbezbedniju državu na svetu.

Činjenica da je Kanada najređe naseljena država u Americi je sigurno doprinela tome da uticaji zatvaranja budu manji i da se sve vrati u normalu brže. Ovo je naročito tačno u ruralnim delovima države koji su postali hit, najpre među ljubiteljima zimskog turizma.

Kao druga najveća država na svetu, Kanada nudi prelepe prostrane pejzažne regione, nacionalne parkove sa planinama, glečerima, jezerima i vodopadima ali i neke od najluksuznijih tradicionalnih kockarnica pune raznoraznih igara i neverovatno ukusne hrane – što će dobro da dođe kao odmor onima koji su navikli da igraju online.

U Kanadi možete da istražite različite destinacije, a čini se da su Vankuver i Montreal najpopularniji među turistima svih uzrasta. Sa mnoštvom otvorenih prostora i neverovatnim pejzažima u čitavoj zemlji, zaista vam nikada neće ponestati stvari za obaviti tokom vašeg boravka.

Novi Zeland

Novi Zeland je još jedna zemlja koja se smatra jednom od najsigurnijih destinacija. Čak i pre zatvaranja, Novi Zeland je već važio za sigurno mesto za posetu jer je po prirodi mirna zemlja. Obično se rangira visoko u anketama, posebno kada su u pitanju destinacije za putovanja.

U slučaju da odete na Novi Zeland, ako ste u mogućnosti, obavezno posetite lokacije na kojima  je snimljen čuveni film Gospodar prstenova. Međutim, čak i ako to ne učinite, i dalje ćete biti zadivljeni nizom prirodnih lepota ove zemlje. Možete jednostavno uživati u pogledu na snežne planine ili kišne šume koje se protežu stotinama kilometara.

Aotearoa, kako ova ostrva zove lokalno Maori stanovništvo, ima i bogatu istoriju i kulturu. Naročito na Severnom Ostrvu, ili ostrvu Ika-a-Māui kako se lokalno zove, mogu da se nađu čitavi festivali i veoma aktivne grupe originalnog stanovništva koje će vam sa strašću objasniti svoju mitologiju, kulturu i istoriju.

Na primer, ime Severnog ostrva potiče iz mitologije gde je brat popularnog polu-boga Mauija isekao glavu ribe koju je on upecao i bacio je u more. Od te glave je nastalo ostrvo koje u prevodu znači ‘’Mauijeva riba’’.

Kostarika

Da li ste znali da je Kostarika jedna od najsrećnijih i najsigurnijih zemalja na svetu? Osim toga, Kostarika je takođe zemlja u kojoj se možete diviti uglavnom aktivnostima na otvorenom, što je velika prednost za sve koji vole sunce i plaže.

Ako niste znali, u Kostariki je “glamping” postao veoma popularan izraz. To znači glamurozno kampovanje. To je vrlo udobna verzija kampovanja usred prirode, tako da možete biti sigurni da ćete poštovati sve higijenske standarde i provesti jedinstveno vreme.

Naravno, prelepe plaže takođe privlače brojne posetioce. Sva sreća pa ima dovoljno prostora da svako nađe mesto u prelepoj prirodi Kostarike.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *