Ombre – put do idealne frizure

Želite napraviti promjenu? Svoju energičnost prenesite i na svoju kosu, mogućnosti su beskonačne. Toliko puta si možda odustala od svoje idealne frizure, a zašto napraviti takvo nešto kada ombre mogu biti tvoj izbor.

Šta su ombre?

Ombre predstavljaju tehniku čijom primjenom vaša kosa dobija prijelaz sa tamnijeg korijena ka svjetlijim krajevima. Svjetliji krajevi su izrazito naglašeni, ali sami prelaz tamnog u svijetlo je je nešto blaži kako bi vaša kosa imala prirodniju završnicu. Sama riječ ombre prevedena sa francuskog stoji za nijansiranje iste boje u više tonova.

Rezultat ovog procesa jeste prirodan, a opet osvježen izgled vaše kose. U većini slučajeva nije nešto što je preporučljivo raditi kod kuće i svakako da to trebate prepustiti profesionalcu.

Zašto bi baš ombre bile idealna odluka?

Kreativnost nema granica? Zašto tu istu ne iskoristiti da izraziš kroz svoju pozitivnost kroz koju nijansu svjetlije krajeve kose?

Primjerom svjetskih zvijezdi dajte sebi pravo na odvažnost i odaberite ono što vam se istinski sviđa i što ste oduvijek željeli.

Čini se da ombre pristaju većini, a nećeš znati dok ne probaš. Šta je najbolje od svega jeste činjenica da imaš priliku da biraš ton koji tebi odgovara, a svaki profesionalac će pronaći način da to i ostvari. Ombre stil kose ti daje punu slobodu eksperimentisanja, a ujedno veću sigurnost pri odabiru oblikovanja.

Koju ombre nijansu da odaberem?

Za ovakvu promjenu budite spremni na to da ćete se teško odlučiti jer je zaista sve moguće, a kombinacije su brojne.

Imate tamnosmeđu kosu možda bi super ideja bila da probate karamel ombre. A možda su čak i kestenasti krajevi za vas.

Ukoliko imate crnu kosu da li ste razmišljali o ledeno plavim krajevima? Ili trenutno nezaobilaznu nijansu sive.

Platinasto siva je trendi, zašto i vaša kosa ne bi bila u trendu? Ipak biste radije nešto smjelije onda su ljubičasti ili čak rozi krajevi izbor za vas.

Kako održavati ombre?

Ono čemu ćete se radovati je činjenica da ni nakon par mjeseci poslije urađenih ombri nećete imati potrebu raditi bilo šta popravljati, raditi ispočetka ili čak balayage. Čak štaviše kako vrijeme prolazi i vaša kosta raste postoji mogućnost da sami efekat ombri dodatno dođe do izražaja.

To je ono što biste željeli zar ne?

Ako ne volite obaveze i činjenicu da nešto morate konstantno održavati donijeli ste pravu odluku.

Koje proizvode biste trebali koristiti?

Kosa tretirana bilo kakvim hemijskim tretmanima i procesima zaslužuje i zahtjeva njegu na malo većem nivou nego prije istih. Nakon urađenog tretmana svoj novi izgled morate njegovati na ispravan način kako biste održali svježinu istog. Stoji činjenica da kosu treba njegovati i kada nije tretirana bilo kojim procesima. To zapravo upućuje koliko je važno da joj posvetite pažnju.

Jako je važno navesti da novac i skupocjeni proizvodi nisu rješenje, rješenje je da odaberete pravi način. Izbjegavanjem korištenja aparata koji koriste toplote kao način oblikovanja kose učinit ćete nešto dobro za svoju kosu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *