Ideje za novo kupatilo

Ako želite da renovirate ili promenite svoje kupatilo, danas postoji mnogo opcija. 

Uz malo inspiracije i dizajnerskog znanja, možete vešto urediti i opremiti  svoje  kupatilo. Nije vam nužno potreban veliki budžet za novi izgled kupatila: mnoga kupatila se mogu primetno urediti sa samo malo dekoracije i bez mnogo truda. 

U nastavku teksta možete pročitati kako to možete uraditi. 

Ideje za kupatilo sa pločicama

Pločice su klasična obloga za podove i zidove u kupatilu. U proseku, vlažnost u kupatilu je znatno veća nego u drugim prostorijama. 

Profesionalno fugirane pločice štite prostoriju od štetne vlage i obično se lako čiste. Takođe postoji veliki izbor oblika i boja za atraktivan i moderan dizajn kupatila .

Savet: Ako su vaše pločice u dobrom stanju, ali vam se više vizuelno ne sviđaju, ponekad je dovoljna odgovarajuća boja za pločice da podu i zidovima kupatila daju novi izgled i osvešenje.

Zidne pločice za harmonično kupatilo

Dizajn izgleda posebno moderno, na primer, ako obložite samo zidove pod tušem , iza lavaboa ili umivaonika . Drugim rečima, tamo gde je izloženost vlazi najveća. 

Za ekonomičnu upotrebu pločica posebno su pogodne velike prostorije i spoljna kupatila koja se mogu dobro provetravati putem  prozora.

Ideje za malo kupatilo

Čak i ako nemate mnogo prostora u svom kupatilu ideje je moguće realizovati – sa pravim planiranjem i opremom, možete dobiti puno raspoloživog prostora. 

Važno pravilo je: Mala kupatila ne treba dalje optički deliti ako je moguće. Umesto toga, odlučite se za ujednačen izgled bez pregrada, sa neprekidnom podnom oblogom i harmoničnim dizajnom zidova. 

Na ovaj način prostor izgleda širi.

Koristite zidove i niše u kupatilu

Takođe možete iskoristiti položaj kupatilskog nameštaja u korist prostora kada dizajnirate kupatilo. Izbegavajte komade nameštaja koji vire preko sobe, radije ih postavite u uglove ili duž zidova. Možete bez kade? 

Ako je odgovor da, odlučite se za tuš kabinu sa staklenim zidovima koja daje više prostora u kupatilu.

Pravo osvetljenje u kupatilu

Mala kupatila takođe imaju koristi od dobrog osvetljenja : ako veliki prozori ne dolaze u obzir zbog strukturalnih ili novčanih  razloga, plafonsko osvetljenje čini čuda. 

Velika ogledala nisu samo praktična, već reflektuju dolaznu svetlost nazad u prostoriju i kroz svoj odraz stvaraju osećaj otvorenosti poput prozora.

Ugaona tuš kabina

Zahvaljujući različitim stilovima i metodama konstrukcije, tuš kabine  su veoma popularne. U kombinaciji sa jednostavnim staklenim zidovima, kabine se elegantno i nenametljivo uklapa u kupatilo. 

Tuševi koji se nalaze u kabini se lako čiste jer nude malo površine za napad kamenca i prljavštine. Pored toga, jedva da oduzimaju nešto od vizuelne veličine kupatila. 

U kupatilu se često ugrađuje ugaona tuš kabina. Idealna je za kupatila pod uglom, gde se može postaviti u uglove radi uštede prostora. 

Niša tuš kabina

Niša tuš kabina takođe nudi iste prednosti kao i ugaoni tuš – ovaj tuš se savršeno uklapa u udubljenja, koja se zatim zatvaraju samo jednostavnim staklenim zidom i vratima. 

Ako želite moderan tuš koji se lako održava, najbolje je da koristite gipsane ploče ili proširenje prostorije. Na ovaj način se može stvoriti odgovarajuća niša tuš kabina.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *