Kako da postanete sam svoj majstor?

Lepo je znati da uvek imate opciju da pozovete nekog majstora, stručnu osobu, kada se dogodi određeni kvar u vašem domu. Naravno, kvarove oko vodovodne, a posebno oko električne instalacije nikada ne treba da prepuštate nekome ko nije stručan da se time bavi i to da radi, ali ipak, sve one ostale, sitne i nešto veće poslove oko svog doma, ne morate uvek da prepuštate majstorima, već možete nešto da uradite i sami – odnosno možete da budete sam svoj majstor. Uz sve, majstorisati po svom domu je takođe i veoma dobar i veoma zanimljiv hobi, te način da ispunite kvalitetno svoje slobodno vreme. A da biste i postali sami svoj majstor potrebno vam je malo znanja, malo da posmatrate kako to pravi majstori rade kako biste pokupili po koju foru, ali i nešto alata kako biste sve mogli i da uradite na kraju. Evo šta je to od alata što bi trebalo da se nađe u toj vašoj radionici.

Kofer sa alatom

Prvo i osnovno svakako jeste jedan kofer koji će biti pun onog sitnijeg alata bez kojeg nećete ništa moći da uradite. Kofer koji sadrži nekoliko čekića, šrafcigera, klešta, te mnogo drugog alata i delova kao što su ekeseri, šrafovi, raznorazni zavrtnji, mora postati ono prvo čime ćete opremiti svoju radionicu i otpočeti taj proces postajanja majstora za samog sebe. Svakako, ni pravi majstori nikuda ne idu bez jednog ovakvog kofera ili torbe, što dovoljno pokazuje šta je najosnovnije.

Kosilica i motorna testera

Sređivanje i uređivanje sopstvenog dvorišta jedan je od veoma lepih poslova kojim se možete baviti u okviru svog doma. Šišanje i uređivanje trave, cvećnjaka, nešto je što smiruje, stvara okolinu koja je prijatna, pa bi trebalo možda najpre da postanete majstor za svoju baštu. E u svemu tome će vam biti potrebne ove dve mašine, kosilica i motorna testera kako biste uspeli u svom naumu. Kosilicom ćete uvek travu svog dvorišta održavati savršeno svežom, svuda jednakom i veoma lepom, dok će vam motorna testera trebati za dosta toga drugog. Ukoliko imate živu ogradu, motornom testerom možete da uklonite sve one grančice i lišće koje štrči, te da pravite oblik koji želite njome vrlo brzo i lako. Osim toga, motorna testera je odlična kada vam je potrebno da potkrešete vočnjake ili da skratie grane na drveću koje se nalazi u vašem dvorištu.

Dodatna oprema

Naravno, prethodno bi se negde moglo ubrojati u standardnu, osnovnu opremu svakog domaćinstva i svakog muškarca koji želi da uradi nešto u svom domu i da ne mora uvek da zove majstora. Ali, pored osnovne, potrebna je i dodatna oprema u koju bismo mogli da ubrojim baštenski alat, među kojim su i grabulje, krampe za okopavanje, baštensko crevo za zalivanje, te mnogo drugog. U neku dodatnu opremu bi se mogao naći i sav pribor za krečenje, veliki i manji valjci, nekoliko vrsta četki za farbanje, kako za neke sitnije radove po zidovima ne biste morali uvek da angažujete molere, već da i sami sredite manje rupe u zidu i njihovo krečenje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *