RUŽE STABLAŠICE I NAJPOPULARNIJE VRSTE

 

Možemo da se usaglasimo da su ruže definitivno kraljice među cvećem. Elegantne su, simbol su luksuza, prestiža, lepote, izuzetnosti. Postoji toliko vrsta ruža, iako crvene klasične najviše volimo. Ruže koje krase mnoga dvorišta i koja su bila simbol carskih dvorova u govoru nazivamo ruže stablašice. I ako niste znali postoji više vrsta ruža stablašica, a mi ćemo detaljno govoriti o svakoj, kako biste za vaše dvorište izabrali najbolje:

OSNOVNA PODELA – LOPTASTE I PADAJUĆE

Kada posmatramo ruže stablašice možemo da izdvojimo dve osnovne forme. Jedna forma je loptasta, to su ruže koje rastu u obliku lopte i ima ih mnogo. Pogodne su za svaki tip dvorište i mogu da budu vrlo jednostavne, sa očaravajućim efektom, ukoliko ih ima više. Sa druge strane imamo i padajuće, koje zaista stvaraju čaroliju od vašeg doma. To su one ruže koje su se koristile i u carskim dvorovima i definitivno su nam te ruže asocijacija na najlepše bajke koje su nam čitali i koje smo gledali kada smo bili mali. Ove ruže uvek sa sobom nose dozu pozitivne energije i zato ih ljudi i biraju.

MINI RUŽE

U poslednje vreme jako popularne, mini ruže, osvajaju sve moderne žene. U pitanju su ruže stablašice, čija otmenost pleni. Uglavnom rastu kao žbun, a ono što ih čini posebnim jeste upravo to što ih ima mnogo u okviru jednog žbuna i što obezbeđuju bujnost gde god da ih posadite. Fascinantne su na prvi pogled, upravo zbog svih tih mini detalja, koji čine jednu prelepu celinu.
RUŽE ČAJEVKE
U pitanju su ruže stablašice koje načešće viđamo. To su ruže koje krase krupni cvetovi i njih obično i uzimamo kada pravimo bukete ili kada nekome želimo da odnesemo samo jednu ružu. Na primer te ruže će biti idealan ukras za vaše dvorište, ali što je najvažnije upravo te ruže biće lake za održavanje i biće pogodne za lako rezanje. Idealno je kada možete naprviti buket koristeći cveće iz vašeg dvorišta.

CVETOVI U BUKETIMA

Ove ruže su vrlo interesantne zato što sve rastu u okviru jednog istog žbuna, ali postoji više buketa. Dakle, one rastu u buketima i tako taj žbun oplemenjuju svojom lepotom. Mogu da porastu i do 90cm. Ovu vrstu ruža stablašica karakteriše specifično jak miris. Ukoliko se pravilno odnosite prema njima očekujte obilno cvetanje, samim tim i najlepše dvorište u kraju, jer ove ruže zaista postižu odličan efekat.

RUŽE POLEGLE

U pitanju su ruže stablašice koje vise, tačnije padaju kao grane. Upravo o ovim ružama smo pričali na samom početku. Definiše ih bajkovit izgled i zato se biraju baš za posebna mesta u dvorištu. To mogu da budu letnjikovci, naravno oni otvoreni ili deo pored fontane. Ove ruže će svaki vaš kutak u dvorištu učiniti inspirativnim i magičnim. To mesto gde posadite ovu vrstu ruža stablašica automatski će postati i vaše omiljeno, jer ruže imaju tu moć da od svake prilike i mesta naprave nešto posebno. Ljubav prema ružama jeste zaista posebna vrsta ljubavi i to znaju svi oni koji su osetili potrebu da se time bave. U svakom slučaju, na lepotu ruža niko ne može da ostane imun.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *