5 top saveta kako organizovati proslavu rođendana u Beogradu

Bilo da imate 7, 17 ili 77 godina, rođendani su divna stvar, i prilika koja naprosto mora da se proslavi! Svi vole rođendane, i stoga nije neobično što se u velikim gradovima pojavljuje sve više različitih opcija za organizovanje njihovih proslava.

I Beograd postaje jedan od tih gradova, i stoga evo nekoliko saveta kako organizovati najbolju moguću proslavu rođendana za sve uzraste.

Napravite spisak gostiju

Krenite od jednostavnih stvari – koliko ljudi ćete uključiti u svoju proslavu rođendana i koliko će ona zapravo biti velika. Od ovoga zavisi mesto na kojem ćete organizovati proslavu, muzika koju ćete puštati, hrana koju ćete poslužiti i, naposletku, atmosfera koja će se stvoriti. Rođendani mogu biti vrlo intimni, i da uključuju samo vas i vašeg partnera, a mogu se pretvoriti u masovne proslave, kakve se danas obično viđaju na proslavama 18. rođendana koje su postale čudan spoj svadbe i ispraćaja u vojsku. Ako pravite rođendan za svoje dete, naročito ako je prvi rođendan, ograničite broj gostiju i izbegnite haos i euforiju koja možda neće prijati malim slavljenicima.

Definišite tip zabave

Postoje različite proslave rođendana – od odlaska na večeru za dvoje, preko pića sa drugarima, sve do zakupljivanja lokala i žurke do ranog jutra. Stoga je bitno da odlučite kakvu proslavu zapravo želite, odnosno šta je ono što će vam najviše prijati. Opet, ovaj aspekt je najbitniji kada organizujete dečiji rođendan: mnogi roditelji žele ogromnu proslavu koja traje satima, a ne pomišljaju da je to nešto što njihovoj deci možda neće prijati jer će im poremetiti dnevni ritam. Zato je bitno da razmislite o ovim stvarima unapred, jer će od njih zavisiti atmosfera na vašem rođendanu i, naposletku, njegova uspešnost.

Nađite dobro mesto

Ovo je još jedna presudna stvar u organizaciji rođendanske proslave – možete u nju da utrošite sate i sate planiranja i ogromnu količinu novca, ali ako se ispostavi da vam mesto gde slavite ne odgovara, onda ništa drugo neće vredeti. Tip mesta na kojem ćete biti zavisi od tipa proslave koju izabere, ali, srećom, Beograd nudi bezbroj opcija koje možete da istražite. Bilo da su u pitanju dečije igraonice, kafići, kafane ili mnogobrojni odlični restorani u Beogradu koji garantuju odličnu atmosferu i još bolji provod, sigurno ćete pronaći adekvatnu lokaciju za svoju proslavu i dobro se provesti.

Odredite vreme koje svima odgovara

Naravno, vi ste ti koji organizuju proslavu rođendana, i vi biste trebali da to uradite na način koji vama odgovara, ali stvari nisu uvek tako jednostavne. Ako želite da podelite taj momenat sa ljudima koji su vam bitni, ne bi bilo loše da uskladite vreme proslave i organizujete se tako da ono odgovara što većem broju vaših gostiju. Kompromisi su uvek mogući, naročito kada se organizuju rođendanske proslave, a čak možete i da napravite dve proslave – jednu tokom radnih dana, za svoju porodicu i najbliže, a drugu tokom vikenda, za prijatelje. Ovako ćete se dva puta provesti umesto jednom, a to, najzad, i nije tako loša ideja.

Posvetite se dekoraciji

Ukoliko je za vas proslava rođendana jednostavan događaj koji uključuje tek nekolicinu gostiju, dekoracija je verovatno poslednja stvar na koju treba da utrošite vreme. Međutim, ako zovete veći broj gostiju i pravite zabavu širih razmera, onda je dekoracija apsolutno neophodna. Bilo da se radi o dečijim rođendanima ili rođendanima za starije, dekoracija će odrediti ton vaše proslave i pokazati ljudima stvari koje su vama bitne u životu. Naravno, potrudite se da ne preterate jer previše dekoracije može da čak i najbolje mesto za proslavu učini da izgleda malo i pretrpano.

Rođendani su odlična prilika da se opustite, dobro provedete, vidite se sa prijateljima i zaboravite na sve probleme koje imate, i stoga im se posvetite i radujte se svakom novom rođendanu!

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *