Šta sve žene treba da znaju o žutom noćurku

Prirodni lekovi su uvek najbolja stvar, o kojim god problemima da se radi. Naravno, ako su krupniji problemi i ozbiljnije bolesti, doktori će vam svakako prepisati neku terapiju, međutim, treba da znate da se gotovo uvek sa terapijom mogu kombinovati i prirodni lekovi, koji vam i te kako mogu pomoći.

Dakle,  treba se okrenuti prirodi, jer od prirode smo stvoreni, a i sami znate da su mnogi lekovi, napravljeni upravo na prirodnoj bazi i na sastojcima iz prirode.

Žuti noćurak je lekovita bilja, može da se gaji i kod nas, a treba da znate da se listovi i koren ove biljke mogu jesti. Ono što je konkretno specifično za ovu biljku jeste to što sadrži gama-lindensku kiselinu, kao i alfa-lindensku. Možda to vama ne znači puno u ovom trenutku, ali upravo ti elementi pomažu kod mnogih bolesti i problema, a o nekima od njih govorimo u nastavku teksta.

Noćurak pomaže kod teškog PMS-a

Ne susreću se sve žene sa svim simptomima PMS-a i nisu kod svih oni izraženi i jaki. Međutim, one žene koje imaju gotovo sve simptome, počevši od poremećaja raspoloženja, osećaja preterane uzbuđenosti, pa sve do osećaja pretarane tuge. Zatim, povremeni bolovi, otečenost grudi, osetljivost, razdražljivost, glavobolje. Suze, pa smeh, pa opet suze. Dakle, neke žene su u PMS-u kao na rolerkosteru i zbog toga je potrebno nešto što će ih malo stabilizovati i smiriti u tim danima. I zato se preporučuju korišćenje žutog noćurka, odnosno ulja od žutog noćurka, koje zasiguno može pomoći.

Bolne menstruacije

Kada PMS prođe, dolazi ono što se čekalo, međutim, zna se kako to izgleda. Nekada su menstruacije bolne i dugotrajne, obilne i neprijatne. Ne postoji zapravo menstruacija koja je prijatna. Međutim, treba imati u vidu da i to može da se reši. Jer, simptome PMSa možemo nekako možda i da prikrijemo i da se izborimo, međutim, kako se boriti protiv bolnih menstruacija? Pa tako što ćete pokušati na prirodan način da ublažite te neprijatne i nekada zaista jake bolove, koji vas sprečavaju i da ustanete iz kreveta. I zbog toga treba da probate ulje žutog noćurka. Ono sadrži vitamin F i ova biljka je inače najbogatiji prirodni izvor biološki aktivnog vitamina F. A upravo ovaj vitami pomaže da se proizvede molekul prostaglandina, koji utiče na regulisanje menstrualnog ciklusa.

Neplodnost kod žena

Ovo je vrlo teška tema, pogotovu za žene koje imaju ovaj problem. Ukoliko ste već probali sve i nije išlo, možda treba da se okrente malo prirodnoj medicini, koja možda ima odgoovr za vas. U suštini ulje od žutog noćurka zaista može da pomogne kada postoji hormonska neravnoteža, kada žene imaju problem sa neplodnošću. U suštini i najprostije rečeno ulje žutog noćurka utiče na crevikalnu sluz, odnosno njen kvalitet, a to je u suštini osnova ukoliko neko želi da ostane u drugom stanju. Elem, ulje žutog noćurka je mnogim ženama pomoglo.

Noćurak za zdraviju kožu, kosu i nokte

Ulje žutog noćurka se može koristiti i u kozmetičke svrhe. Naime, jako je dobro mazati ulje žutog noćurka na kosu, zbog ispucalih krajeva, kao i za nokte kada su ispucali, a takože može da bude i dobra stvar za našu kožu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *