Bezbedno povećajte svoje usne

Kako su usne i celo lice veoma vidljive na prvi pogled, uvek tražimo način da ih učinimo savršenima. Ukoliko smo nezadovoljni svojim izgledom, postoji mogućnost da se smanji samopouzdanj,e a time i kvalitet života, pa je zadovoljstvo sobom i svojim izgledom od velikog značaja kako za žene tako i muškarce. Naš izgled i telo nas prate tokom čitavog života, i ne možemo pobeći od sebe, pa je najbolje u slučaju da nekim svojim delom tela nismo zadovoljni, to ispravimo na najbolji i najbezbolniji način.

Jedan od delova tela koji se susreće u estetskoj hirurgiji, kojim dame a često i muškarci nisu zadovoljni jeste izgled usana. Kao što smo rekli, usne se nalaze na „udarnom „ mestu, kao i naše oči, brada, nos, obrazi, na osnovu kojih sagovornik stiče prvi utisak o nama. Iako mnogi kažu da fizički izgled nije tako bitan, od velike je važnosti za nas, da se ma kako izgledali, dobro osećamo u svojoj koži. Na žalost, danas još uvek mnogi sude na osnovu fizičkog izgleda pa tako i donose brojne zaključke o nečijem katakteru na osnovu njegove veličine nosa, usana, dužine kose i frizure.

Sve češće povećanje usana kod oba pola

Zbog navedenih razloga, mnogi se okreću estetskoj hirurgiji, javno ili tajno, kako bi unapredili svoj izgled, i postigli željeni efekat. Pa tako su usne udarna tačka koja podleže zahvatima.

Povećanje usana danas žene uveliko rade, a sve češće to počinje da biva popularnije i među muškim polom. Brojni su razlozi za uvećanje usana, a obično su to tanke usne, ostarele, nesimetrične usne nastale rođenjem ili nekim drugim faktorom. Isto tako pod uvećanje usana spada i njihovo osvežavanje odnosno podmlađivanje usana koje će dati skoro isti tako dobar efekat u estetskom izgledu kao i njihovo uvećanje.

Kako se vrši povećanje usana

Za koju god intervenciju da ste se odlučili, važno je da znate da je uvećanje usana kratkotrajan postupak koji se izvodi u pripremljenim uslovima, odnosno specijalizovanim poliklinikama koje među zaposlenima imaju doktore i stručne radnike koji zahvat mogu izvršiti. Zahvat se radi pod lokalnom anestezijom, retko totalnom, i traje u proseku između 15 minuta do pola sata. Prilikom intervencije konstantno se prati stanje pacijenta jer je zdravlje uvek na prvom mestu.

Sama intervencija povećanja usana vrši se ubodima igle na par mesta, u zavisnosti od materije koja se ubrizgava. Nakon toga, kod usana se javljaju rekacije koje su normalne, kao što su otečenost, crvenilo i blagi podlivi. Za to vreme, potrebno je držati se saveta lekara, odnosno postavljanje hladnih obloga, izbegavanje sunca i šminke nekoliko dana, dok usne ne dobiju svoj konačni oblik. Ukoliko dođe do većih komplikacija ili navedene ne prođu duže vreme, potrebno je obratiti se lekaru koji će utvrditi uzrok nastalih tegoba.

Sve u svemu, povećanje usana je danas rutinski zahtev, koji ne zahteva previše održavanja, kada postoperativni period prođe. Komplikacije se retko javljaju, ali je zato zahvat povećanje usana svakako potrebno izvoditi u specijalizovanim klinikama, za koje se prethodno možete raspitati kod zaposlenih ili pacijentikanja sa iskustvom u povećanju usana.

Kada se celokupni tretman završi, vi ćete dobiti usne kakve ste želeli, koje traajno mogu promeniti vaš izgled nabolje i podići vaše samopuzdanje na zavidni nivo, te učiniti da se osećate privlačno, lepo i sigurno.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *