Cene stanova za studente širom Srbije

Mnogi smatraju da su godine studiranja veoma lep period u životu. Ovo pogotovo važi za one koji zbog studiranja moraju da odu u veći grad i da na neki način iz korena promene život.

I sve je to zaista interesantno  i uzbudljivo, sve do trenutka dok ne počnu da traže mesto gde će stanovati i kada shvate da je potrebno uložiti zaista puno vremena kako bi se našao pristojan stan, koji će odgovarati što po samim zahtevima prostora, što i cenom. Evo šta možete da očekujete ako ste u potrazi za stanom za studente u Kragujevcu, Novom Sadu, Beogradu ili Nišu: 

 

Stanovi u Kragujevcu

Poznato je da je Kragujevac generalno povoljniji za život, čuvena je i niska tarifa taksista zbog koje gotovo svaki student može da priušti da na fakultet ode i taksijem, a kada se ovome pridoda i relativno povoljna cena stanova za studente i činjenica da stan možete otkzati tokom letnjeg perioda i bez problema ponovo naći neposredno pre nego što počnu predavanja, onda je u pitanju dobitna kombinacija. 

 

Izdavanje stanova za studente u Novom Sadu

Novi Sad je definitivno prvi izbor za studiranje većine Vojvođana, ali sve je više brucoša koji dolaze iz ostalih delova Srbije. Među njima je sve više onih kojima je Novi Sad privlačniji i jednostavniji za život u odnosu na Beograd. Pored opcije za izdavanje stanova Novi Sad može da ponudi studentima i mogućnost da se iznajme i kuće. Ovo je naravno, jedino isplativo kada se ima više cimera, ali svakako je dostižna opcija za one koji ne mogu da zamisle život bez dvorišta jer su cene u Novom Sadu ipak nešto niže u odnosu na prestonicu, iako je primećen rastući trend u poslednjih nekoliko godina. 

 

Stanovi za studente u Beogradu

Činjenica je da je Beograd grad sa najviše studenta, ali i najviše pridošlica na godišnjem nivou. Samim tim, konkurencija na tržištu nekretnina je prilično velika. Iz tog razloga, veoma je važno da se na vreme počne tražiti stan i da se izbegnu periodi kada je ponuda loša. I zato, stanove za studente nije pametno tražiti u septembru i oktobru, već nešto ranije jer u navedenom periodu vlada najveća potražnja i može se desiti da je sve ono što vredi već zauzeto. Zato je najbolje da se stanovi za studente potraže nešto ranije, već u julu ili tokom avgusta. Isto tako, ukoliko student odlazi kući preko leta, u Beogradu nije pametno otkazivati stan tokom tog perioda kao što je na primer to praksa u Kragujevcu, jer se opet možete desiti da budete u problemu i da ne uspete da nađete nešto solidno i po razumnoj ceni. 

 

Studenti i Niš

Niš je svakako najpovoljniji grad kada je reč o izdavanju stanova za studente. Cene u Nišu su gotovo duplo jeftinije nego u Beogradu i ne postoji trend rasta koji je prisutan u manjoj ili večoj meri u ostalim gradovima koji su navedeni u ovom tekstu. 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *